НОВИНИ

Чувствително затопляне и повече слънце през втората половина на новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 07.05.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

В много широки граници са минималните температури тази сутрин - от едва 0° в Добрич, където се образува и слана, до 13° в Сандански, в София - 7°. Максималните температури днес ще бъдат между 20 и 25 градуса, за пореден ден по-ниски по Черноморието - от 14° до 17°.

В Западна България облачността ще се увеличава и вплътнява, но в по-голямата част от страната ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, който през нощта ще отслабне, в много райони и стихне. Минималните температури утре ще бъдат между 4 и 9 градуса, но в отделни райони отново ще паднат близо до нулата и пак ще има условия за слаби слани.

През целия ден облачността ще е по-често значителна. След обяд ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат без съществена промяна спрямо днес - между 20 и 25 градуса, отново по-ниски по Черноморието - от 15° до 18°. Температурата на морската вода е 13 - 14°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

С разкъсана, предимно значителна висока облачност, ще бъде времето в планините. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Температурите съвсем слабо ще се повишат и максималните в курортите ще са от 8° на Алеко до 17° в Банско.

В по-голямата част от Балканите облачността ще е разкъсана, в много райони значителна, на места ще превали и прегърми. Повече слънце ще има в крайните източни райони от полуострова.

У нас в понеделник времето ще е предимно слънчево, а през следващите дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Във вторник на места, главно в Западна и Северна България, ще превали и прегърми, а дневните температури слабо и временно ще се понижат. В сряда изолирани краткотрайни валежи ще има само в планинските райони, а в четвъртък ще е предимно слънчево, почти тихо и чувствително по-топло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон се закле да изгради "по-силна Франция"
Макрон се закле да изгради "по-силна Франция"
Съветът за сигурност на ООН прие първата резолюция за Украйна от началото на руското нахлуване
Съветът за сигурност на ООН прие първата резолюция за Украйна от началото на руското нахлуване