НОВИНИ

ДПС призоваха премиера да сезира прокуратурата по сигнали срещу Прокопиев

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:04, 08.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

ДПС връчиха на премиера Кирил Петков папки със сигнали срещу Иво Прокопиев и го призоваха да сезира прокуратурата.

"Аз ви попитах за сигналите за 19 души до главния прокурор и сте го връчили на 20. Аз ви помолих да връчите и за 21 - Иво Прокопиев. Ето тези папки са сигналите от антикорупционната търсачка Гугъл - за олигарха Иво Прокопиев. Искам да ви ги връча и да се разследва и да сезирате прокуратурата", обърна се от трубуната Йордан Цонев от ДПС.

Ще се опрете ли на законодателните инициативи на ДПС за проверка на златните паспорти и проверка на тези сигнали, попита още той.

"Няма да има сигнал, който да бъде игнориран. Само се чудя защо не отива директно в прокуратурата. Ако и вие нямате доверие на прокуратурата, тук има проблем, който трябва да решим. За златните паспорти - този вид схема ще бъди прекратена", отговори премиерът Кирил Петков.

В отговор Йордан Цонев обясни защо подават сигнала си към Петков.

"Подаваме сигнала към вас по две причини: ДПС има доверие и в Министерския съвет, и в прокуратурата. За лицето Прокопиев нямаме доверие, защото смятаме, че има чадър. Ще запитате ли прокуратурата защо не е протестирала оправдателната присъда на Прокопиев. Втората причина да подаваме сигнала към вас: институциите, които разследват са под ваш контрол", поясни той.

"Дефиницията на работеща прокуратура за мен е да няма никой, който прокуратурата не може да разследва. Ако има един с чадър - явно няма работеща прокуратура. Радвам се, че и вие стигнахте до извода, че този главен прокурор не работи. Този главен прокурор трябва да си ходи", заяви премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обсъдено е България, Румъния и Молдова да направят съвместни пунктове на молдовско-румънската граница
Обсъдено е България, Румъния и Молдова да направят съвместни пунктове на молдовско-румънската граница
Кирил Петков: Осем камиона с хуманитарна помощ към Украйна вече тръгнаха
Кирил Петков: Осем камиона с хуманитарна помощ към Украйна вече тръгнаха