ДПС след консултациите при Радев: Безусловна подкрепа няма

от БНТ
15:42, 23.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Прочитът на изборните резултати за втори път показва, че суверенът очаква да има диалог между политическите партии в НС и по този начин да се решават проблемите и въпросите пред нас, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите при президента за съставянето на нов кабинет.

Румен Радев провежда консултации с ДПС

Има една добра основа за диалог и мисля, че всички политически партии в НС трябва да подходят с много сериозна отговорност и тази добра основа за диалог да не се минира, а напротив - да се възползваме от тази ситуация и да произведем ясни национални приоритети, да има една ясна програма с ясни срокове за изпълнение от следващото правителство, обясни Карадайъ.

Безусловна подкрепа няма, категоричен е той. Възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията са условия, от които ние няма как да отстъпим, допълни Карадайъ.

Второто важно условие е да се приеме програма за ускорено икономическо развитие на страната.

По повод това, че ДПС беше определена като партия на статуквото, лидерът на партията, заяви, че в последните 12 години ДПС винаги са били в опозиция и то в опити да се отстои демокрацията.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Разбиха международна група, превеждала нелегални мигранти през Гърция
Разбиха международна група, превеждала нелегални мигранти през Гърция
"Има такъв народ" на разговори с "Демократична България"
"Има такъв народ" на разговори с "Демократична България"