НОВИНИ

Душан Керкез: Панатинайкос остава фаворит

Старши треньорът на Ботев изрази задоволство от показаното от неговия отбор през втората част в първия сблъсък с Панатинайкос.

Душан Керкез
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:59, 25.07.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изрази задоволство от показаното от неговия отбор през втората част в първия сблъсък с Панатинайкос в турнира Лига Европа.

"Канарчетата" отстъпиха с 1:2 при визитата си на Олимпийския стадион в Атина, но запазват шансовете си преди реванша, който е след седмица в Пловдив.

"Няма как да съм доволен, когато загубим. Но ако някой преди мача беше казал, че в двубой срещу клуб с качествата и историята на Панатинайкос, ще излезем с такъв резултат преди реванша, щях да се съглася. Доволен съм от доста неща, които направихме през втората част. В Европа опонентите могат да накажат всяка малка грешка. Мисля, че феновете могат да са доволни от мача, който се получи. Беше доста динамичен. Това ни харесва - да се надиграваме с опонентите си", коментира Керкез.

"Очаквахме различен Панатинайкос. На моменти бяхме объркани, не знаехме дали ще можем да проведем нашите атаки. Бяхме по-готови, защото имахме три официални мача. Обичам да играя с големи отбори, за да видя нашето ниво. Панатинайкос остава фаворит и след този резултат, но и ние имаме нашите шансове за реванша след седмица", обясни още наставникът на Ботев.

"Проблемът ни в началото на мача беше липсата на концентрация. На такъв стадион, срещу този съперник това е нормално. Хубавото е, че когато допуснахме толкова рано гол, не паднахме бързо психически. Много от футболистите в моя отбор нямат този опит в евротурнирите. И имаме нужда от добиването на опит в подобни мачове. В Европа всичко е по-бързо, трябва да се учим от това и да се подобряваме", продължи босненският треньорът на "канарчетата".

"Когато допуснеш подобни голове, няма как да си щастлив. Допуснахме две попадения от наши грешки. Мисля, че показахме, че сме добър отбор. За да преодолеем Панатинайкос, се нуждаем от нещо повече. Имаме една седмица да анализираме този двубой, за да направим най-добрата тактика за реванша. Нашите фенове ще изиграят много важна роля. Те са нашата сила и ни помагат във всеки мач. Преди втория мач обаче имаме най-важния мач за феновете - дербито с Локомотив", завърши Душан Керкез.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко вредно е да вдишваме дима от фойерверките?
Колко вредно е да вдишваме дима от фойерверките?