НОВИНИ

Душан Керкез: Този успех е за феновете

Старши треньорът на Ботев Пловдив не скри задоволството си от продължаването на неговия отбор във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

Душан Керкез
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:52, 18.07.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез не скри задоволството си от продължаването на неговия отбор във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. "Канарчетата" стигнаха до равенство 2:2 при гостуването си на Марибор и с общ резултат 4:3 отстраниха словенския тим.

"Искам да поздравя футболистите за страхотно представяне, което показаха, за да продължим в следващия кръг. Нашите феновете направиха страхотна атмосфера и този успех е за тях. Мисля, че дори Марибор да беше продължил, щеше да е заслужено, защото те играха добре. Знаем, че на този стадион са отпадали по-големи клубове и не са успявали да продължат към следващия етап", коментира след срещата специалистът.

"Имаме много футболисти, които за първи път играят подобни мачове. Този футбол е по-бърз, отколкото в българското първенство. Дадох увереност на играчите, че те могат да се справят. В първите 20 минути от втората част играхме много добре и вкарахме два гола. След това е нормално да се стигне до финалните минути, в които Марибор ни притисна. Те нямаха какво да губят. Мисля, че и в двата мача имаше нещо, което ни липсваше, но заслужавахме да продължим", каза още наставникът на Ботев Пловдив.

В следващия кръг на Лига Европа "жълто-черните" ще срещнат гръцкия гранд Панатинайкос.

"Стигаме до още два мача в следващия кръг. Ще играем срещу един голям клуб, срещу който няма какво да губим. Ще дадем максимума от себе си и ще се опитаме да покажем най-добрия си футбол. Ние имаме да свършим още много работа. Имаме добър състав, но не можем да летим. Трябва да сме концентрирани и да мислим за началото на сезона в първенството срещу Ботев Враца", завърши Душан Керкез.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кале Рованперя поведе след първия ден на рали Латвия
Кале Рованперя поведе след първия ден на рали Латвия