НОВИНИ

Два гола на Гризман вдъхновиха Атлетико за домакински успех срещу Жирона

Футболистите на Диего Симеоне се наложиха с 3:1 над своя съперник, който допусна поражение в пето поредно гостуване в испанското първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:12, 13.04.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
два гола гризман вдъхновиха атлетико домакински успех жирона
Слушай новината

Атлетико Мадрид надигра с 3:1 след обрат състава на Жирона като домакин в дербито на 31-ия кръг на испанската Ла Лига.

С успеха "дюшекчиите" събраха 61 точки и временно се откъснаха на пет пред Атлетик Билбао в битката за място в топ 4, като на носителя на Купата на Краля в утрешния ден му предстои домакинство на Виляреал.

В същото време Жирона остава на третата позиция с 65 пункта, пропускайки възможността поне за кратко да изпреварят Барселона, който по-късно тази вечер гостува на Кадис.

На стадион "Уанда Метрополитано" двубоят започна отлично за гостите, които поведоха след само четири минути игра, когато многоходово нападение завърши с пас на Ян Коуто за Артьом Довбик, който на празна врата даде аванс на своя тим.

Малко след изтичането на първия половин час игра Марио Ермосо от отбора на Атлетико отправи удар с глава, който се отби от ръката на Мигел Гутиерес и съдията Рикардо де Бургос Бенгоечеа отсъди дузпа в полза на мадридчани. Зад топката застана Антоан Гризман и не сбърка от бялата точка, изравнявайки резултата.

Дълбоко в добавеното време на първата част пък грешка в отбраната на Жирона позволи на Алваро Мората да открадне топката и след това да центрира към Анхел Кореа, който от границата на вратарското поле направи обрата пълен за състава на Диего Симеоне.

Пет минути след подновяването на играта каталунците допуснаха още една груба неточност в защита, която този път позволи на Гризман да реализира второто си попадение в срещата, оформяйки и крайното 3:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е целта на мрежата за руско влияние в ЕП?
Каква е целта на мрежата за руско влияние в ЕП?
МС: Българското правителство следи с повишено внимание ескалиращото напрежение в Близкия Изток
МС: Българското правителство следи с повишено внимание ескалиращото напрежение в Близкия Изток