НОВИНИ

Два гола на Меси измъкнаха ПСЖ срещу РБ Лайпциг в мач с много обрати

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:10, 20.10.2021
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
два гола меси измъкнаха псж лайпциг мач обрати
Снимка:
Слушай новината

Звездното лятно попълнение на Пари Сен Жармен Лионел Меси беше точен на два пъти при трудния успех на неговия тим с 3:2 у дома срещу РБ Лайпциг в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Мачът предложи много емоции, като всеки от двата тима водеше в резултата в отделни периоди, но впоследствие допускаше да се стигне до обрат.

Двубоят на „Парк Де Пренс“ започна обещаващо, като от самото начало и двата отбора показаха желание да играят атакуващ футбол.

Логично, първият гол не закъсня и още в 9-та минута Килиан Мбапе откри резултата, завършвайки подобаващо мълниеносна контраатака на ПСЖ.

Попадението по никакъв начин не се отрази негативно на гостите, които продължиха да действат агресивно в опитите си да разпечатат вратата на Кейлор Навас.

В 27-ата минута Андре Силва бе на косъм от това да се разпише, след като негов изстрел от около точката за изпълнение на дузпа се отби от страничната греда.

Няма и 120 секунди по-късно отлично подаване по земя отляво на Анхелиньо отново стигна до португалеца и този път той не сбърка при удара си от близка дистанция, изравнявайки резултата.

Добрите действия на футболистите на Джеси Марш продължиха и след почивката, за да се стигне до 57-ата минута, когато ново подаване на Анхелиньо хвана отбраната на ПСЖ неподготвена и позволи на Норди Мукиеле да се разпише, правейки обрата за гостите пълен.

Този гол подейства отрезвяващо на домакините и техният отговор не закъсня. Десет минути по-късно грешка в разиграването на РБ Лайпциг позволи на Килиан Мбапе да отмъкне топката и да комбинира с Лионел Меси, чийто първи изстрел се отби от гредата, но при добавката аржентинецът нямаше как да сбърка на празна врата за 2:2.

Импулсът в играта на ПСЖ продължи и в 73-ата минута Мбапе бе изблъскан в наказателното поле, за което главният арбитър отсъди дузпа. Зад топката застана Лео Меси, който с елегантно изпълнение в стил „паненка“ матира Петер Гулачи и изведе отново домакините напред в резултата.

В добавеното време на срещата парижани получиха право да изпълнят втора дузпа след намеса на системата ВАР, която подсказа на рефера Марко Гуида за нарушение срещу Ашраф Хакими. Този път с отговорността се нагърби Килиан Мбапе, но младият французин прати топката над вратата.

В крайна сметка този пропуск не се оказа фатален, тъй като ПСЖ задържаха аванса си и по този начин отново си върнаха лидерството в група А.

Френския тим вече има 7 точки срещу 6 за Манчестър Сити и 4 за Брюж. Третата поредна загуба пък остави РБ Лайбциг последен без нито един пункт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петзвезден Реал (Мадрид) не остави шансове на Шахтьор в Украйна
Петзвезден Реал (Мадрид) не остави шансове на Шахтьор в Украйна
Порто излъга Милан на "До Драгао"
Порто излъга Милан на "До Драгао"