НОВИНИ

Два гола на Меси измъкнаха ПСЖ срещу РБ Лайпциг в мач с много обрати

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:10, 20.10.2021
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
два гола меси измъкнаха псж лайпциг мач обрати
Слушай новината

Звездното лятно попълнение на Пари Сен Жармен Лионел Меси беше точен на два пъти при трудния успех на неговия тим с 3:2 у дома срещу РБ Лайпциг в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Мачът предложи много емоции, като всеки от двата тима водеше в резултата в отделни периоди, но впоследствие допускаше да се стигне до обрат.

Двубоят на „Парк Де Пренс“ започна обещаващо, като от самото начало и двата отбора показаха желание да играят атакуващ футбол.

Логично, първият гол не закъсня и още в 9-та минута Килиан Мбапе откри резултата, завършвайки подобаващо мълниеносна контраатака на ПСЖ.

Попадението по никакъв начин не се отрази негативно на гостите, които продължиха да действат агресивно в опитите си да разпечатат вратата на Кейлор Навас.

В 27-ата минута Андре Силва бе на косъм от това да се разпише, след като негов изстрел от около точката за изпълнение на дузпа се отби от страничната греда.

Няма и 120 секунди по-късно отлично подаване по земя отляво на Анхелиньо отново стигна до португалеца и този път той не сбърка при удара си от близка дистанция, изравнявайки резултата.

Добрите действия на футболистите на Джеси Марш продължиха и след почивката, за да се стигне до 57-ата минута, когато ново подаване на Анхелиньо хвана отбраната на ПСЖ неподготвена и позволи на Норди Мукиеле да се разпише, правейки обрата за гостите пълен.

Този гол подейства отрезвяващо на домакините и техният отговор не закъсня. Десет минути по-късно грешка в разиграването на РБ Лайпциг позволи на Килиан Мбапе да отмъкне топката и да комбинира с Лионел Меси, чийто първи изстрел се отби от гредата, но при добавката аржентинецът нямаше как да сбърка на празна врата за 2:2.

Импулсът в играта на ПСЖ продължи и в 73-ата минута Мбапе бе изблъскан в наказателното поле, за което главният арбитър отсъди дузпа. Зад топката застана Лео Меси, който с елегантно изпълнение в стил „паненка“ матира Петер Гулачи и изведе отново домакините напред в резултата.

В добавеното време на срещата парижани получиха право да изпълнят втора дузпа след намеса на системата ВАР, която подсказа на рефера Марко Гуида за нарушение срещу Ашраф Хакими. Този път с отговорността се нагърби Килиан Мбапе, но младият французин прати топката над вратата.

В крайна сметка този пропуск не се оказа фатален, тъй като ПСЖ задържаха аванса си и по този начин отново си върнаха лидерството в група А.

Френския тим вече има 7 точки срещу 6 за Манчестър Сити и 4 за Брюж. Третата поредна загуба пък остави РБ Лайбциг последен без нито един пункт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петзвезден Реал (Мадрид) не остави шансове на Шахтьор в Украйна
Петзвезден Реал (Мадрид) не остави шансове на Шахтьор в Украйна
Порто излъга Милан на "До Драгао"
Порто излъга Милан на "До Драгао"