НОВИНИ

Двама загинаха след катастрофа с линейка, сред жертвите е и превозваният пациент

bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 24.07.2023 (обновена)
31279
Чете се за: 02:52 мин.
Общество
Слушай новината

Линейка удари автомобил, двама души са загинали. Катастрофата е станала на пътя Сливен - Нова Загора на разклона за село Гавраилово. Загиналите са водачът на лекия автомобил и пациентът, превозван в линейката.

Новозагорската линейка е превозвала болен с инфаркт към областната болница в Сливен, когато малко след село Злати войвода на разклона за Гавраилово застига лекия автомобил и го блъска отзад. Освен двамата загинали са пострадали шофьорът на линейката, лекарят и 63-годишна жена от лекия автомобил.

"Медицинският екип – лекарят и шофьорът са прегледани, без сериозни наранявания и са освободени за домашно лечение, а жената, която е била в лекия автомобил, е била с контузия на гръден кош и корем, без опасност за живота. Приета е за наблюдение в отделението по хирургия", каза д-р Тодор Суванков, началник на Спешно отделение Сливен.

Състоянието на пътното платно в района на катастрофата и видимостта в кръстовището са част от факторите, които могат да причинят подобен пътен инцидент.

снимки: Иван Янев

"Вижте тревата тук е поне един метър висока, видимостта е много ограничена в това кръстовище, а също така пътната маркировка не е в особено добро състояние. По този път аз мога да кажа, че на няколко места ми се наложи по-интензивно да спра и имам известни забележки така по отношение сцеплението на асфалта", каза Диана Русинова, Европейския център за транспортни политики.

Русинова коментира и другите възможни причини за катастрофата.

"На това кръстовище или е ударил пред него автомобил или автомобилът е навлязъл опасно поради някакви причини и е извършил някаква маневра, което потвърждава едно нещо, което много пъти сме говорили, че за съжаление българските водачи не са научени много как да действат при извънредна ситуация".

За да се установяват по-лесно проблемите при настъпване на пътни инциденти с линейки и други автомобили със специални режими, пътните експерти настояват в тези автомобили да бъдат поставени видеорегистратори.

Вижте повече в прякото включване на Стоян Радев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температури до 42° във вторник
Температури до 42° във вторник
Гърция остава в плен на унищожителни горски пожари
Гърция остава в плен на унищожителни горски пожари