НОВИНИ

Двама заместник-кметове от Община Русе са заразени с COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 07.07.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Регионални

Всички централни сгради на Община Русе, както и на областната администрация, са затворени за дезинфекция днес, след като кметът Пенчо Милков се оказа с положителна проба за COVID-19.

Регионалната здравна инспекция установи, че контактните с него са 31 души. Не са им правени задължителни PCR тестове. Служителите на местната управа са се изследвали по собствено желание. А гражданите недоволстваха от затварянето на сградата на Общината.

Спасимир Димитров - директор на дирекция „Управление при кризи“- Община Русе: Тестове за най-близкото обкръжение на кмета - заместници, неговата секретарка, хората, които са били на оперативката.

Бисерка Александрова: Това е работен ден, все пак, ние как да се обслужваме? Никой не работи, нищо, нито декларации, не дай, Боже, нещо да е спешно.

Освен това двама заместник-кметове от Община Русе са дали положителни проби за COVID-19.

Заместник-кметовете по икономика и инвестиции и по хуманитарни дейности на Община Русе - Златомира Стефанова и Енчо Енчев - са дали положителен резултати за COVID-19 при направените днес PCR тестове – съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в града д-р Маргарита Николова.

Другите двама - Магдалина Илиева и Димитър Недев - са с отрицателни показатели.
51 души, които са имали контакт с кмета на Русе Пенчо Милков, са поставени под 14-дневна карантина. Те ще бъдат изследвани поетапно.

В следващите дни ще се издирват контактните лица и на двамата му заместници. Всички централни сгради на Община Русе, както и на областната администрация, бяха затворени за дезинфекция днес.

Междувременно стана ясно, че пробата на областния управител на Русенска област Галин Григоров е отрицателна.

Въпреки това по предписание на Регионалната здравна инспекция като контактно лице на кмета на Община Русе той остава под домашна карантина. За периода на изолация функциите на областния управител ще бъдат изпълнявани от неговия заместник Валентин Колев.

Репортер: Виолета Никифорова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превърнаха отровата на скорпион в лекарство за рак
Превърнаха отровата на скорпион в лекарство за рак
Надал ще играе на турнира в Мадрид
Надал ще играе на турнира в Мадрид