НОВИНИ

Психологията е детронирана. Правото – най-желано в СУ

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
14:42, 07.07.2020
7502
Чете се за: 00:35 мин.
Още
Снимка: БГНЕС

Психологията вече е детронирана, след като дълги години беше най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Мястото й зае "Правото". Причината - заради COVID-19 тази година за юридическата специалност се кандидатстваше не с изпити, а с оценките от матурите.

Трето място заема "Софтуерно инженерство", след това са подредени "Графичен дизайн", "Право"- задочна форма, и "Предучилищна и начална училищна педагогика"- задочна форма.

Над 10 600 кандидати са подали документи за Алма матер. Те са повече от кандидатите през миналата година. Приети на първо класиране са близо 5 700 души.

Класираните могат или да се запишат, или да потвърдят участие във второто класиране. Заради кризата с коронавируса записването ще става по график за отделните факултети.

Второто класиране ще бъде обявено на 14 юли, а третото на 21 юли.

УНСС запълни всички планови места от държавната поръчка на първо класиране. Най - предпочитано тук е направлението "Икономика и бизнес", следват "Икономика на инфраструктурата" и "Финанси, счетоводство и контрол". Второто класиране и тук ще бъде обявено на 14 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фетел иска да продължи във Формула 1
Фетел иска да продължи във Формула 1
Турски тираджия задържан в Русе, ударил юмрук на полицай
Турски тираджия задържан в Русе, ударил юмрук на полицай