НОВИНИ

Две от звездите на ФКСБ се оказаха с по-леки контузии, със сигурност ще играят срещу ЦСКА 1948

две звездите фксб оказаха леки контузии сигурност играят цска 1948
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:39, 19.07.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Две от звездите на румънския гранд ФКСБ – Дариус Олару и Флоринел Коман, ще бъдат на разположение на кипърския старши треньор на тима Илиас Хараламбус за мачовете срещу ЦСКА 1948 в турнира Лига на Конференциите, съобщи вестник "Газета Спортурилор".

Въпросните футболисти бяха с контузии след мача с Университатя 1948 (Крайова) в първия кръг на местното първенство и състоянието им предизвика тревога в щаба на ФКСБ, а отношение по темата взе дори собственикът Джиджи Бекали. 25-годишният полузащитник Олару играе вече четири години за ФКСБ, след като пристигна от родния си клуб Газ Метан Медияш. Неговият връстник Коман е нападател и се разписа още в първия шампионатен мач през новия сезон.

Олару се е подложил на ядрено-магнитен резонанс, а резултатите донесоха приятни емоции за ФКCБ. Футболистът няма мускулно разкъсване, дори разтежение, тъй като не се наблюдава промяна в мускулите на крака. НаP-вероятно става дума или за изключително силен удар в крака, или за преумора. А от днес Олару не се оплаква вече от толкова силна болка, като дори обяснява как се чувства много по-добре.

"Така че е изключено ФКСБ да го е загубил за дълго време, както се смяташе първоначално. Почти сигурно обаче треньорите и медицинският щаб няма да го вземат предвид за дербито с Динамо в събота", пише още вестникът.

"Олару може да играе с Динамо, но ние няма да го позволим. Защо трябва да рискуваме? Той може да бъде на терена в сряда вечер, ще играе в София с ЦСКА 1948 от 2-ия кръг на Лигата на конференциите", коментира от своя страна собственикът на ФКСБ Джиджи Бекали.

Новините за Флоринел Коман също са много добри. Нямаше подозрения за нещо сериозно, но се оплакваше от болки в кръста, най-вероятно причинени от падането на земята след фаула на вратаря Роберт Попа, превърнал се в дузпа и гол за ФКСБ. Поради тази причина той поиска да бъде изваден на полувремето. Неговите шансове да играе срещу Динамо (Букурещ) през уикенда са малко по-големи, но не и категорични.

Защото въпреки че се играе дербито на Румъния, основната цел в следващите месец и половина за червено-сините е европейското участие. А мачът с ЦСКА 1948 в София ще се играе само четири дни след битката с големия местен съперник. И собственикът Джиджи Бекали обяви, че ще бъдат направени два отбора – единият да се използва в шампионата, другият в Европа.

Претендиращият да бъде наследник на Стяуа отбор на ФКСБ стартира първенството с успех 2:0 като гост в Крайова, а в събота от 21:30 часа на Националния стадион в Букурещ се изправя срещу Динамо. Гостуването им на стадион "Васил Левски" в София на ЦСКА 1948 е на 26-и юли от 20:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Алексиев за "Росенец": Целият тил на това пристанище е собственост на "Лукойл"
Христо Алексиев за "Росенец": Целият тил на това пристанище е собственост на "Лукойл"
Правителството подготвя механизъм за противодействие на наркоразпространението
Правителството подготвя механизъм за противодействие на наркоразпространението