НОВИНИ

Две са версиите за тежката катастрофа на АМ "Тракия"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:49, 09.04.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Регионални
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Налага се спешен ремонт на АМ "Тракия" след катастрофата между тир и цистерна вчера.

От днес до края на седмицата движението от 5-тия до 9-тия км на АМ "Тракия" в платното от София към Пловдив и Бургас е спряно. Какво ще се ремонтира сега ще разберем от Иво Никодимов. Добър ден.

Катастрофата стана в района на седмия километър на магистралата. Следствие на пожара, който е предизвикан от горивото, което е превозвано от катастрофиралата цистерна е увреден сериозно износващия пласт асфалт на магистралата. Поражения има и по мантинелите.

От днес до края на седмицата именно този слой ще бъде подменен, ще бъдат монтирани и нови мантинели. През това време движението е двупосочно в платното от Бургас и Пловдив към София.

От понеделник пък платното посока столицата в същия участък ще бъде затворено и там ще се извърши същия ремонт, тъй като и по неговата настилка има увреждания, но те са по-малки. Тогава движението ще е двупосочно в платното от София към вътрешността на страната.

Продължава и разследването на причините за инцидента. На този етап има две версии - едната е здравословен проблем на шофьора на цистерната - допуска се, че може да му е прилошало.

Установено е вече, че той е почивал, според правилата, преди да потегли. От експертизите ще стане ясно и дали цистерната е била правилно натоварена. Има вероятност, ако горивото е било под необходимото ниво то да е станало причина за дебалансирането и възникването на тежката катастрофа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клипърс спря серия на Финикс в НБА
Клипърс спря серия на Финикс в НБА
Академик (Пловдив) със загуба в Балканската Лига
Академик (Пловдив) със загуба в Балканската Лига