НОВИНИ

Таня Михайлова: Като втора група от 26 април са заложени 5-и, 9-и и 12-и клас

bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 09.04.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Образование
Слушай новината

Като втора група от 26 април са заложени 5-и, 9-и и 12-и клас. Пети, защото са най-малките в прогимназията, 12-и - заради матурите. Тук влизат и деветокласниците, които са били най-малко присъствено в училище досега. Тази група ще учи чак до 14 май. Децата, които имат нужда от консултации, могат да го направят в училище. Това заяви в "Денят започва" зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

"Убедена съм, че всеки един от нас - дали в качеството му на учител, на родител, на представител на образователната система, иска и смята, че най-доброто е всички ученици да бъдат в класната стая", каза зам.-министърът на образованието

По думите на министър Михайлова МОН винаги има изработени варианти и се избира този, който е най-добър спрямо ситуацията.

"В случай, че са слети паралелките, това означава, че те могат да се върнат, в момента на слетите паралелки минават присъствено и всички класове, от които има по една паралелка в училище. Ако тези паралелки са обаче отделни паралелки, съответно няма как да се приложи, но е важно да се види броят на учениците в тях. Ако и двете паралелки са с по-малък брой ученици, е допустимо да се върнат", каза зам.-министърът на образованието.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият български сериал "Порталът" тръгва скоро по БНТ
Новият български сериал "Порталът" тръгва скоро по БНТ
Доц. Кунчев: Вероятно ще се наложи мерките да продължат до края на май
Доц. Кунчев: Вероятно ще се наложи мерките да продължат до края на май