НОВИНИ

Движението по част от АМ "Тракия" ще е само в една лента до 17 август

удължава ремонтът компрометирания участък тракия нова загора
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 15.08.2023
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

От днес до 9:00 ч. на 17 август (четвъртък) движението в посока София по АМ "Тракия" в участъка от 88-ми до 84-ти км, на територията на област Пазарджик, ще се осъществява в една лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". За изпълнение на аварийни възстановителни дейности на асфалтовата настилка ще бъде ограничено преминаването по активната лента. Трафикът се пренасочва в изпреварващата.

През следващата седмица – на 21-22 август, както и между 29 и 31 август, неотложни аварийни дейности за повишаване безопасността на движение се предвижда да бъдат извършени и в платното за Бургас, в участъка от 54-ти до 85-ти километър. Тогава ще бъде въведена временна организация за безопасност на движението и участъкът ще бъде сигнализиран с необходимата пътна сигнализация.

АПИ призовава шофьорите да се движат с повишено внимание, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта, да спазват дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, съветват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Феновете на Левски изкупиха за часове билетите за реванша с Апоел Беер Шева в Лигата на конференциите
Феновете на Левски изкупиха за часове билетите за реванша с Апоел Беер Шева в Лигата на конференциите
Неймар официално е футболист на саудитския Ал-Хилал
Неймар официално е футболист на саудитския Ал-Хилал