НОВИНИ

Еди Пенев е носител на световната чалъндж купа на земя за 2023 г.

С представянето си през годината Йордан Александров заслужи две трети места в крайното класиране на успоредка и на висилка.

еди пенев носител световната чалъндж купа земя 2023
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 17.10.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Националът по спортна гимнастика Еди Пенев спечели световната чалъндж купа на земя за 2023 година, след като стана шампион в два от шестте старта на веригата. Живеещият и трениращ в САЩ гимнастик триумфира в състезанията във Варна и в Осиек (Хърватия) и с актив от 85 точки взе отличие. Негови подгласници станаха Кристофър Мезарош (Унгария) с 80 точки и Ахмед Йондер (Турция) с 65 точки.

С представянето си през годината Йордан Александров заслужи две трети места в крайното класиране на успоредка и на висилка. В подреждането на успоредка Александров има 51 точки, като преди него са Кристофър Мезарош (Унгария) с 66 точки и Олег Верняев (Украйна) с 60 точки. В ранглистата на висилка опитният българин е на третата позиция с 43 точки. Първи е Тин Сърбич (Хърватия) с 61 точки, следван от Артур Мариано (Бразилия) с 50 точки.

Пет точки пък разделиха младата надежда Божидар Златанов от призовата тройка на прескок. Възпитаникът на Сергей Стоянов се нареди четвърти с 50 точки. Носител на Купата е арменецът Артур Давтян с 60 точки, пред Назар Чепурний (Украйна) със същия актив и Ботонд Молнар (Унгария) с 55 точки.

Кевин Пенев, който спечели квота за Олимпийските игри в Париж догодина, след като се нареди на осмо място на финала на прескок на Световното първенство в Антверп, зае девето място на този уред с 30 точки. С четири точки по-малко брат му Еди Пенев е на 11-а позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият български хеликоптер за спешна помощ започва тестови полети през ноември
Първият български хеликоптер за спешна помощ започва тестови полети през ноември
Народният театър чества 100 години от рождението на Апостол Карамитев
Народният театър чества 100 години от рождението на Апостол Карамитев