НОВИНИ

Един Терзич: Хубаво е да сме в тази ситуация, но още не сме шампиони

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:32, 22.05.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
един терзич хубаво сме ситуация сме шампиони
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич говори пред медиите в Германия преди последния кръг в Бундеслигата, в който при успех "жълто-черните" ще триумфират с шампионската титла за първи път от сезон 2011/12 насам.

Младият специалист очаквано призова за спокойствие преди домакинството срещу Майнц тази събота (27 май) и сподели, че неговият тим трябва да направи последната стъпка.

"Хубаво е да сме в тази ситуация. Сега сме много толкова близо до титлата, колкото не сме били от доста дълго време. Остава последната стъпка - трябва да спечелим на нашия стадион пред нашите фенове, за да върнем титлата в Дортмунд. Още не сме шампиони. Задължени сме да оставим емоциите за последния кръг", коментира Терзич.

Евентуален триумф за Дортмунд ще осигури и най-големия успех в треньорската кариера на Един Терзич, който преди два сезона изведе вестфалци до трофея в турнира за Купата на Германия, като тогава изпълняваше функциите на временен наставник.

След като прекара миналата кампания като технически директор в клуба, през тази германецът получи доверието на ръководството да води Борусия Дортмунд, което на практика е първият случай в кариерата на Терзич, когато той бива назначен за постоянен старши треньор на даден тим.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на културата отличи творци и организации с наградата "Златен век"
Министерството на културата отличи творци и организации с наградата "Златен век"
Безработицата в община Макреш надхвърля 70%
Безработицата в община Макреш надхвърля 70%