НОВИНИ

Един Терзич: Марко Ройс иска да направи страхотен мач

Германският футболист е готов да напусне клуба с титла от Шампионската лига.

марко ройс сбогува феновете борусия дортмунд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:30, 29.05.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Германският футболист Марко Ройс, един от емблематичните играчи в историята на Борусия Дортмунд, не успя да спечели големи трофеи по време на престоя си, но сега е готов да напусне клуба с титла от Шампионската лига, пише агенция ДПА.

34-годишният атакуващ полузащитник се разделя с Борусия след 12 сезона в клуба и се надява да го направи след успешен последен мач, побеждавайки Реал Мадрид във финала на Шампионската лига на 1 юни на стадион "Уембли" в Лондон.

"Борусия Дортмунд означава всичко за мен. Когато си в клуба 12 години, тогава просто трябва да означава всичко", каза Ройс.

Бившият германски национал е продукт на школата на клуба и реализира 170 гола в 428 мача за състава от Дортмунд, записвайки и 131 асистенции.

Познат с изключителната си техника, Марко Ройс бе определен като "жива легенда" от треньора на Борусия Един Терзич. Ройс бе капитан на тима пет години до 2023-а и спечели две Купи на Германия.

Той пропусна Мондиал 2014, в който Германия триумфира с титлата заради контузия получена в последната контрола на отбора преди да замине за Бразилия, а травми му попречиха да играе още на Евро 2016 и Мондиал 2022.

През миналия сезон Ройс пропусна да спечели Бундеслигата в последния кръг от сезона.

"Марко е тук от 12 години като професионалист, а преди това и като юноша. Той все още не е приключил. В Лондон той иска да направи страхотен мач и да има положителна развръзка, за да затвори кръга. Нуждая се от него в събота. Трябват ми неговите качества, защото той има опит и е играл на подобна сцена и преди", добави Един Терзич.

Ройс бе част от състава на Борусия, който загуби финала в Шампионската лига на "Уембли" от Байерн Мюнхен през 2013 година.

"Това беше преди 11 години. Сега съперникът е различен и играчите са различни", заяви германецът.

"Има и по-лоши начини да завършиш кариерата си в един клуб от това да започне с финал в Шампионската лига и да приключи с още един сега", каза още Ройс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яник Ноа ще бъде капитан на тима на Европа за Лейвър Къп от 2025 година
Яник Ноа ще бъде капитан на тима на Европа за Лейвър Къп от 2025 година
След шест години - четвърти опит за старт на делото за катастрофата край Своге
След шест години - четвърти опит за старт на делото за катастрофата край Своге