НОВИНИ

Един Терзич: Марко Ройс ще бъде в стартовите 11 в събота и ще води отбора като капитан

Старши треньорът на Борусия Дортмунд коментира на пресконференцията и решенията на Юлиан Нагелсман, относно изборът му на играчи за Евро 2024.

Един Терзич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 17.05.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Марко Ройс ще изведе Борусия Дортмунд като капитан в последния си домакински мач с екипа на клуба в събота срещу вече изпадналия във втора дивизия Дармщадт.

"Марко ще бъде в стартовите 11 в събота и ще води отбора като капитан. Той е заслужил това", потвърди старши треньорът Един Терзич на пресконференция по-рано днес.

Роденият в Дортмунд Ройс ще напусне клуба през лятото след като договорът му няма да бъде подновен. С времето си в академията на Борусия атакуващият футболист прекара общо повече от 21 години в клуба и преди също бе капитан на тима.

"Осъзнавате колко много любов получава той. Не са много играчите, които имат подобно нещо", добави Терзич.

Марко Ройс спечели два пъти Купата на Германия с Борусия Дортмунд и може да добави титлата от Шампионската лига, ако съставът надделее над Реал Мадрид във финала на турнира на 1 юни в Лондон.

Тимът от Дортмунд вече си осигури място в Шампионската лига и през следващия сезон, но за първи път от девет години ще завърши сезона извън топ 4 в Бундеслигата.

"Представяхме си сезона по различен начин и не сме доволни от петото място", призна наставникът на Борусия.

Той не скри също, че защитникът Матс Хумелс е бил разочарован от решението на Юлиан Нагелсман да го остави извън състава за Евро 2024.

"Усетих, че решението се е отразило на Матс и той беше много разочарован. Той ме увери, че вече мисли за последната ни цел и ще направи всичко възможно, за да я изпълним. Би било абсолютно заслужено той да е в състава за Европейското първенство. Но решението не е наше", заяви Един Терзич.

"В последните месеци опитахме да помогнем на футболисти да изпълнят и личните си цели така, както и отборните. Нещата проработиха при Нико Шлотербек и Никлас Фюлкруг, но не и при Матс, за съжаление. Той ще се справи със ситуацията много професионално и във финала на Шампионската лига ще бъде един от най-важните ни футболисти", завърши старши треньорът на Борусия Дортмунд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гол в добавеното време донесе точката на Пирин срещу вече изпадналия Етър
Гол в добавеното време донесе точката на Пирин срещу вече изпадналия Етър
Пеп Гуардиола: Очаквам такъв труден мач, като срещу Астън Вила преди две години
Пеп Гуардиола: Очаквам такъв труден мач, като срещу Астън Вила преди две години