НОВИНИ

Единият обвиняем за тежкото убийство в Русе заяви, че е бил принуден от другия

bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 20.01.2022 (обновена)
Чете се за: 04:12 мин.
У нас
Слушай новината

Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста обвиняемите за отвличането и жестокото убийство на собственичката на аптеки в града Ери Пехливанян. Според прокурорите, заради тежките наказания, които ги очакват, ако бъдат признати за виновни, те могат да се укрият или да извършат друго престъпление. В съда обвиняемият Гарабед Веринян поднесе съболезнования на близките на жертвата и каза, че се разкайва.

На влизане в съдебната зала 49-годишният джудист Гарабет Веринян се разплака и заяви, че съжалява за извършеното престъпление. Разказа,че самият той е искал да предотврати убийството на Ери, която познавал. Плановете обаче се объркали. Съучастникът му Михаил излязъл извън контрол. Заплашил го с пистолет, че ще убие и него и семейството му, ако не се подчини.

55-годишният Михаил Михов скри лицето си в съда и запази пълно мълчание. Той е бивш митничар, съден за документна измама. Според наши източници, близки до разследването, мъжът може да бъде характеризиран като социопат. Съседите му в блока, в който живее, още не могат да повярват, че е извършил убийство. Страхуват се да говорят пред камера, но го описват като възпитан и грижовен баща.

В съдебната зала Гарабед Веринян заяви, че неговият съучастник Михаил Михов е удушил Ери Пехливанян. Самият той познавал жертвата и не желаел да извърши нито едно от престъпленията.

Аз никого не съм убивал. Още като я видях на паркинга и му викам: недей, аз я познавам, мъжа й познавам, арменци сме, сънародници, недей да правиш нищо. Многократно ме е карал да го карам, понеже неговата кола е развалена, да го карам до паркинга и насам-натам, каза Гарабед Веринян.

Гарабед разказа още, че Михаил го е принудил да участва в престъпленията, като го заплашил с убийство.

Заплаши ме с пистолет, че ще ме убие, ако не му съдействам и ще убие сина ми, жена ми, майка ми и сестра ми, и всячески ще съдействам, всичко ще направя възможно да приключи този казус. Много съжалявам, от дъното на душата си съжалявам, че не успях да спася живота на госпожата. Много съжалявам, искрени съболезнования към госпожата.

В деня на отвличането Веринян се представя за полицай. Униформата е открита в дома му при обиска. Бившият джудист Веринян е познат на полицията. Разследван е за бракониерство и иманярство.

Другият обвиняем, Михаил Михов, остана със скрито лице през цялото време в съдебната зала и не отрони и дума дали се разкайва.

Има такова изказано съжаление от него, каза Емил Тодоров адвокат на Михаил Михов.

Адвокатите на обвиняемите заявиха, че няма да обжалват мярката.

Исканията на прокуратурата бяха уважени, двамата обвиняеми от днес са с мярка задържане под стража, ще останат в ареста на Русе докато приключи досъдебното производство, което ние продължаваме и в момента и предстои да извършим още няколко претърсвания и да назначим всички експертизи, каза Георги Георгиев – окръжен прокурор на Русе.

Разкриването на престъплението става три дни след подадения сигнал за изчезването на Ери Пехливанян. По думите на прокурора Георги Георгиев част от престъплението е можело да бъде предотвратено. Автомобилът на жертвата бил зарязан на пътя, но гражданите вместо да сигнализират, че пречи на движението, нарязали гумите на колата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави Чикагото за постоянно в ареста заради нападението над лекар
Съдът остави Чикагото за постоянно в ареста заради нападението над лекар
Българската смесена щафета завърши на 5-то място на ЕП по биатлон за младежи
Българската смесена щафета завърши на 5-то място на ЕП по биатлон за младежи