НОВИНИ

Села затънаха в мръсотия и кал заради строежа на АМ "Хемус"

bnt avatar logo
от БНТ
17:20, 20.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Регионални
Слушай новината

За мръсотия и кал, причинени от строителството на АМ “Хемус” съобщи зрител. Според него, в района на ловешкото село Каленик, където усилено се работи по строежа на магистралата, не се полагат никакви усилия за опазване на чистотата.

Строителната площадка е разположена от двете страни на пътя между селата Каленик и Орляне и камионите и другата строителна техника го прекосяват многократно в дъжд и сняг. Никой не измива гумите им, в резултат на което пътят е превърнат в кално езеро. Преминаващите коли разнасят калта на стотици метри по протежението на пътя.

Пътят, който пресича трасето на магистрала „Хемус” в Ловешко, свързва селата Каленик, Катунец и Бежаново с областния град. По него ежедневно преминават десетки автомобили. Пътят в участъка е разкалян, въпреки че се вижда, че калта е отстрани е чистена.

Кметският наместник на село Каленик твърди, че досега при нея не са постъпвали оплаквания за трудна проходимост на пътя. Смята, че фирмите, които строят магистралата, сами трябва да поддържат и пътя.

От фирмата, която строи магистралата край село Катунец са категорични, че редовно почистват пътя, по който минават техните машини.

Състоянието на пътя край село Катунец не е единствения проблем в Ловешко, предизвикан от изграждането на магистралата. В края на миналата година жителите на три села от община Ловеч се оплакаха, че тежките камиони на строителите са разрушили пътища и улици. Тогава на среща при областния упарвител от АПИ и „Автомагистрали” поеха ангажимент да ремонтират пътищата до края на 2021 г. Резултати обаче все още няма.

Вижте повече във видеото

Репортер: Дарина Найденова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глоба за Полша: 70 млн. евро заради неизпълнение на решение на Съда на ЕС
Глоба за Полша: 70 млн. евро заради неизпълнение на решение на Съда на ЕС
ММС: Получихме десетки сигнали за заплахи, репресии и уволнения в БСТ
ММС: Получихме десетки сигнали за заплахи, репресии и уволнения в БСТ