НОВИНИ

Максималните температури ще достигнат 11 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
14:28, 20.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Студено време тази сутрин, с температури под нулата в почти цялата страна, включително и на морския бряг - Варна минус 2°, Бургас - минус 3°. Има и райони с минимални температури под минус 10°, но със слаб и умерен вятър от югозапад ще продължи да се пренася по-топъл въздух и максималните температури днес ще бъдат съществено по-високи, в сравнение с вчера, между 6 и 11 градуса.

През по-голямата част от деня ще бъде слънчево, но през нощта облачността от северозапад ще се увеличи и в Западна България, както и в отделни североизточни райони, ще има валежи, предимно от сняг. Минималните температури утре ще бъдат от минус 3° до плюс 2°, максималните - между 0° и 5°, в комбинация със силен северозападен вятър.

През деня ще превалява главно в Южна България, предимно сняг, на места в низините примесен с дъжд. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, първо в северозападните райони.

По Черноморието ще превалява дъжд, след обяд примесен със сняг. Ще духа умерен северозападен вятър, а вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще бъде много ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. Ще бъде облачно, с превалявания от сняг. След временното повишение днес, температурите утре съществено ще се понижат и максималните в курортите ще бъдат около минус 6° - минус 7°.

Силен северозападен вятър и застудяване не само у нас - навсякъде на Балканите. Причината - студен атмосферен фронт, който премина през полуострова. Ще има и валежи, в повечето райони от сняг.

В събота застудяването ще продължи. Ще остане ветровито, с превалявания от сняг. В неделя температурите ще останат без промяна, но ще вали на повече места в страната. В началото на новата седмица застудяването ще продължи. Ще има и райони с превалявания, вече навсякъде от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петков пред МС: Няма нови цени на тока за битовите потребители
Петков пред МС: Няма нови цени на тока за битовите потребители
Каримански: Изборът на нов управител на БНБ няма да се състои през следващите седмици
Каримански: Изборът на нов управител на БНБ няма да се състои през следващите седмици