НОВИНИ

Младо семейство се завръща от Англия у нас, за да реставрира ретро автомобили

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 20.01.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Регионални
Слушай новината

Младо семейство от Велико Търново, което след години в чужбина, решава да се завърне у нас, за да реставрира ретро автомобили. И за двамата това е дългогодишна мечта, която покрай ковид пандемията успяват да реализират.

На хиляди километри от България, в Англия Теодора и Александър се срещат и се влюбват един в друг. Оказва се, че двамата имат и обща страст – ретро автомобилите, и обща мечта – да се завърнат у нас.

Началото на ковид пандемията им дава увереност и така двамата се завръщат в България, за да станат официално семейство и да започнат да се занимават с общото си хоби – реставрирането на стари автомобили, повечето, от които са уникати.

"Аз живях 11 години в Англия, животът там е доста забързан и реално искахме да се завърнем в България, за да живеем на по-спокойно място и да правим нещо, което наистина харесваме. В началото първите стъпки не бяха много лесни, трябваше да напусна работа и да се опитаме да създадем нещо, което до сега не сме го правили“, казва Александър.

"Но с добро планиране, се получи доста добре", сигурна е Теодора.

В село Леденик двама създават малък сервиз, в който буквално връщат към нов живот автомобили, които са истински антики, а всеки пристига при тях със своя уникална история.

"Откриваме ги чрез приятели, познати или чрез интернет, в чужбина основно. Един от редките автомобили, които имаме е този от 58 –ма година. Не е най-старият, правили сме автомобил от 1953 година", обяснява Александър.

И в ежедневието си двамата се придвижват с ретро автомобили, с които привличат погледите на минувачите, но най- вече провокират широки усмивки, като например кемпер, с който се появили на сватбата си.

"С него се сдобихме от младо момче, който искаше да го превърне в кетъринг ван, но несполучлива мечта. Ние го купихме с целта да го реставрираме и да го продадем, но стана част от нас, стана и наш сватбен автомобил“, казва Теодора.

"Обикаляхме из Родопите с него това лято, може би половин България сме обиколили с него", обясни Александър.

Двамата казват, че не съжаляват за избора си да се върнат в България и вярват, че тук е мястото където искат да реализират мечтите си.

"В България има бъдеще, повече млади хора трябва да се прибират, да правят това, което им харесва, да вярват, че ще успят и да помогнат България да стане едно по-добро място", казва Теодора.

Репортер: Зорница Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В ЦСКА сплотиха колектива с картинг (СНИМКИ)
В ЦСКА сплотиха колектива с картинг (СНИМКИ)
Над 58 000 бебета са се родили у нас през 2021 г.
Над 58 000 бебета са се родили у нас през 2021 г.