НОВИНИ

Едва десет членове на СИК в Благоевград се ваксинираха днес

bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 27.02.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

В Благоевград днес ваксинираха само членовете на секционните избирателни комисии. Имунизацията се извършваше в сградата на Регионалната здравна инспекция, където са заделени около 100 ваксини. Интересът сред хората, ангажирани с предстоящите избори обаче, не беше голям и до обяд едва 10-има души бяха дошли да се ваксинират.

Сред тях е Василка Иванова: "Те ми се обадиха, че съм записана за днеска и аз моментално се отзовах, защото живея наблизо. Освен това децата са ми в чужбина и искам да се ваксинирам, защото по друг начин няма как да ме пуснат да ида, а не съм ги виждала цяла година вече".

Ваксинирането на секционните избирателни комисии ще продължи и утре. Иначе, другите имунизационни кабинети в града останаха затворени заради липса на ваксини.

Управителят на СБАЛО "Св. Мина“ - Благоевград д-р Георги Георгиев каза: "В четвъртък направихме последните дози, имаме много запитвания непрекъснато, правим списъци и очакваме да дойдат ваксините. От РЗИ имам уверение, че в момента, в който има ваксини, те ще бъдат разпределени. При нас имаме готовност веднага да започнем ваксинация на желаещите независимо дали е събота, неделя, дори сме готови, ако има желаещи и нощно време да се ваксинират. Ако се съберат хора и има ваксини, ще правим, докато има желаещи. Непрекъснато питат, има голям интерес към ваксинирането и се надявам час по-скоро да имаме ваксини, за да направим колкото се може повече ваксинации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID в Европа: Вечерен час във Франция, строги мерки в Чехия, протести в Дъблин
COVID в Европа: Вечерен час във Франция, строги мерки в Чехия, протести в Дъблин
В Пловдив се имунизираха членове на секционни избирателни комисии
В Пловдив се имунизираха членове на секционни избирателни комисии