В Пловдив се имунизираха членове на секционни избирателни комисии

от БНТ
18:44, 27.02.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

В шестте района на Пловдив днес се имунизираха членове на секционни избирателни комисии. По данни на председателя на 17 РИК – област Пловдив Дарина Тодорова желаещите са около 20%.

В два кабинета в Районната здравна инспекция по определен график на всеки час идваха по 12 човека. Вчера са осигурени 300 дози от препарата на "Астра Зенека" на денонощния кабинет в Пловдив за трите почивни дни, а от очакваните 4700 дози от новата пратка на оксфордската ваксина половината ще бъдат раздадени на личните лекари в Пловдив и областта.

Зам.-директорът на РЗИ-Пловдив д-р Аргир Аргиров обясни: "На час по 12, тъй като един флакон е за 6 души и за да не се хабят дози и флакони по този начин е направена такава организация. Заявката за цялата област е приблизително за 1500 души, за тях са осигурени и двете игли. Разминаване в списъците има и при нас се обаждат в момента хора... два вида, едните, които не желаят да участват в изборите, но са попаднали така или иначе в тези списъци, а другият въпрос е свързан с броя на ваксините"

Председателят на 17 РИК-Пловдив Дарина Тодорова сподели: "За мое учудване, аз мислех че ще има повече хора, но като гледам списъците, много малко членове искат да бъдат имунизирани".

Гергана Червенакова - член на СИК град Съединение сподели: "Вярвам в науката, нямам притеснения и се доверявам изцяло на специалистите. Не ме болеше, нямаше болка, и се чувствам добре. Организацията е много добра, не се чака и няма струпване не хора".

Репортери: Мариела Хубинова, Стоян Атанасов

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Едва десет членове на СИК в Благоевград се ваксинираха днес
Едва десет членове на СИК в Благоевград се ваксинираха днес
"Зелените коридори” в Русе временно са затворени
"Зелените коридори” в Русе временно са затворени