НОВИНИ

Ефективен ли е контролът на автобусния транспорт - коментар на Диана Русинова и Магдалена Милтенова

bnt avatar logo
от БНТ
08:52, 30.11.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Ексклузивно пред "По света и у нас" говори собственикът на фирмата "Беса Транс", чийто автобус катастрофира на АМ "Струма". При инцидента загинаха 45 души.

В "Денят започва" неговото интервю коментираха Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики и Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

По думите ѝ собственикът отрича всякаква възможност да става въпрос за грешка от страна на водача - твърди, че са били подготвени много добре. Тогава остава големият въпрос какво е довело до толкова лесното възпламеняване на този автобус, попита Русинова.

Диана Русинова, Европейски център за транспортни политики

Дори 10 минути преди тръгването на този автобус да е осъществен контрол, абсолютно нищо не може да гарантира, че такава злополука не може да се случи, допълни Магдалена Милтенова. Тя каза, че европейските правила действат, като и Република Северна Македония спазва тези изисквания, без да е част от Европейския съюз. Има тахографи, които не могат да бъдат манипулирани, каза Милтенова.

В България всяко едно пътуване с автобус се регистрира в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" преди да е започнало, акцентира още Милтенова.

Магдалена Милтенова, Конфедерация на автобусните превозвачи

Има много пътни инциденти, въпреки виртуалния контрол, отговори Русинова.

Тя съобщи, че сряда и четвъртък са поканили за разговори неправителствени организации от Република Северна Македония, с които да обсъдят наболелите проблеми в сектора.

Гледайте теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Телефонните записи в Ювентус сочат за таен хонорар към Роналдо
Телефонните записи в Ювентус сочат за таен хонорар към Роналдо
От днес родителите могат да подават декларации за данъчните облекчения за деца
От днес родителите могат да подават декларации за данъчните облекчения за деца