НОВИНИ

Екипи на Столичната община помагат на самотни, болни и възрастни хора

Цанка Николова
от Цанка Николова
21:30, 26.10.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

След успешната акция преди няколко месеца от днес е възстановена помощта за купуване на храна, лекарства и стоки от първа необходимост. За поръчките си гражданите могат да се обаждат от 9:00 до 17:30 ч. на телефон 02/904 13 97.

Едно обаждане, съставяне на списък, пазаруване и доставка. Така хората с хронични заболявания, възрастните и самотните без близки, които да им напазаруват, ще могат да се снабдят с лекарства и стоки от първа необходимост.

Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция" към СО: Те си плащат за тази услуга, поръчват си, идеята е ние да им спестим ходенето до магазините, реденето на опашките с нашите екипи. Да намалим броя на хронично болните и възрастните хора, които има риск от заразяване с короновриус на места, които са с чакане на опашки и т.н.

Увеличават се желаещите да получават топла храна в София

За един човек екипите на общината могат да купуват до 10 продукта от първа необходимост. Сигналите се обработват от няколко екипа на Столичната община. Всеки от тях помага на над 10 души на ден. А доставката се чака с нетърпение. И макар лицата на хората в нужда да остават скрити за камерата, благодарността излиза на преден план.ю

От общината имат готовност да подпомогнат екипите с доброволци, ако това се наложи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът удостои с държавни отличия изтъкнати български учени
Президентът удостои с държавни отличия изтъкнати български учени
Утре ще е предимно слънчево, с температури до 23°
Утре ще е предимно слънчево, с температури до 23°