НОВИНИ

Увеличават се желаещите да получават топла храна в София

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:10, 25.10.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От утре общината възстановява помощта за купуване на храна, лекарства и стоки от първа необходимост на самотни, болни и възрастни хора. След нарастването на новите случаи на заразени с коронавирус заявките за доставка на топла храна в социалния патронаж са се увеличили.

Около 1600 души всеки ден получават топла храна от социалния патронаж в София. Сред тях е и 90 годишната Катя Ламбова. Движи се трудно и не може да си приготвя храната сама.

"Все ми я носят. Отваря ми купичките ми слага. Защото аз не мога и съм много доволна от момчетата", споделя Катя Ламбова.

Интересът на възрастните и хората с увреждания към услугите на социалния патронаж в София се е увеличил в последните дни.

"С 56 човека се увеличи броят на желаещите да бъдат включени в патронажа в последните 10-ина дни", разкри Валентина Бурова ОП "Социален патронаж", София.

Услугите не са безплатни. А служителите, които носят храна и оказват подкрепа на възрастните хора, влизат в домовете им.

"Екипът, който работи на терен е снабден с маски и дезинфектанти. Всичко, което е необходимо и трябва да се спазват всички изисквания", заяви Валентина Бурова ОП "Социален патронаж", София.

От социалния патронаж са в готовност при нужда да пазаруват стоки от първа необходимост и лекарства на клиентите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенският университет минава на онлайн обучение за две седмици
Русенският университет минава на онлайн обучение за две седмици
Раздават 15 тона храна на хора в затруднено положение в Елена
Раздават 15 тона храна на хора в затруднено положение в Елена