Раздават 15 тона храна на хора в затруднено положение в Елена

от БНТ
19:53, 25.10.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

В община Елена ще бъдат раздадени близо 15 тона хранителни продукти на социално слаби семейства. Нуждаещите се могат да получат пакетите с храни от първа необходимост до края на ноември. Средствата за тях са осигурени по програмата за храни от Фонда за европейско подпомагане.

Стела Стефанова е майка на дете с детска церебрална парализа. Всеки месец разходите за рехабилитация и лекарства са огромни, а социалната пенсия, която момчето получава едва стига. Затова продуктите от първа необходимост, които семейството сега получава ще бъдат голяма помощ, поне през следващите месеци.

"Ние не сме голямо семейство, живеем с мъжа ми и детето и на нас са ни от голяма помощ. Дори да не е финансова, понякога имаме нужда само от морална подкрепа", каза Стела Стефанова.

За повечето хора тези пакети са шанс спокойно да посрещнат най-тежките месеци от годината.

"Днес вземам храната за моята майка, която е във влошено здравословно състояние и няма възможност да дойде сама. Тази помощ е от голямо значение за хората, които са в пенсионна възраст", споделя Савка Минкова.

Право на пакети с храни от първа необходимост в община Елена имат над 500 души.

"Както виждате имаме брашно, консерви, конфитюр, ориз, леща, захар, олио. Хората са благодарни, доволни са, чакат с нетърпение следващия транш", каза Нурие Реджебова - ст. експерт "Социални услуги и здравеопазване" - Община Елена.

В рамките на кампанията в цялата страна ще бъдат раздадени над 300 тона хранителни продукти.

Репортер: Зорница Илиева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Увеличават се желаещите да получават топла храна в София
Увеличават се желаещите да получават топла храна в София
Ексклузивно от COVID отделението в "Пирогов": Лекари работят на ръба на възможностите си
Ексклузивно от COVID отделението в "Пирогов": Лекари работят на ръба на възможностите си