НОВИНИ

Валежите в Западна и Централна България през нощта ще спрат

bnt avatar logo
от БНТ
13:36, 25.10.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Времето

В Западна и Централна България вече започнаха валежи от дъжд, но през нощта там ще спират и постепенно ще се изнасят на изток. Дневните температури ще се понижат и максималните в западната половина от страната ще са между 12° и 17°, а в източните райони, където през деня ще е без валежи и със слаб югоизточен вятър, ще се задържат по-високи - между 21° и 24°.

През предстоящата нощ в Източна България и централната част от Дунавската равнина ще продължи да превалява дъжд. Температурите в понеделник сутрин ще бъдат между 8° и 13°.

Утре преди обяд все още ще превалява в североизточните райони, но около обяд и там валежите ще спрат и облачността намалее. В следобедните часове над цялата страна ще бъде предимно слънчево и с температури между 16° и 21°.

Преди обяд все още на отделни места по северното крайбрежие на морето ще превалява дъжд, но до обяд ще спре. След обяд над Черноморието ще е предимно слънчево с доумерен вятър от запад-северозапад.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата умерен вятър от запад-северозапад. Температури в курортите - от 11 до 16 градуса, на Алеко около 7.

И към времето в западната част от континента, където времето ще остане облачно и дъждовно. В района на Алпите и крайните северни райони на Финландия дъждът ще преминава в сняг и валежите ще са със значителни количества. Над Балканите ще бъде предимно слънчево. В крайните североизточни райони все още превалява дъжд, но до края на деня и там валежите ще спрат.

У нас във вторник сутринта ще е по-хладно и на места ще има условия за мъгли, които ще се задържат до около обяд, но след това до края на деня ще има и слънце. В сряда и четвъртък ще има валежи от дъжд с по-голяма вероятност в Централна и Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция удължава срока на ограниченията при влизане в страната до 8 ноември
Гърция удължава срока на ограниченията при влизане в страната до 8 ноември
София на 10-о място по замърсяване на въздуха днес
София на 10-о място по замърсяване на въздуха днес