НОВИНИ

Елен се блъсна в училищен автобус в Русенско

bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 08.02.2022 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Елен се блъсна в ученически автобус тази сутрин на пътя между русенските села Просена и Николово. В автобуса са пътували 8 деца. Няма пострадали. По автобуса има материални щети - счупено огледало и пукнато предно стъкло. Животно е намерено мъртво малко по-късно в гората.

Ученическият автобус всяка сутрин вози деца от Долно Абланово и Просена до училището в село Николово. Обикновено в него пътуват 20-ина ученици, но заради ротационния принцип на обучение днес са били само 8.

"Изведнъж от гората изскача един огромен елен. Казаха около 200 килограма. Никаква реакция не е имало възможност да направи. Просто странично се блъска в предното стъкло на автобуса. Няма пострадали", обясни директорът на основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" Росица Владова.

Шофьорът веднага позвънил на тел. 112. Малко след това децата са откарани до училището.

"Аз лично отидох там. Бяха съвсем спокойни децата", увери директорката.

Ловната дружинка на село Николово открива елена мъртъв на 50 метра навътре в гората. С протокол го предава в Ловното стопанство „Дунав".

"Това е един благороден елен, около 5-6-годишен, който е пресякъл пътя инцидентно. Водачът със сигурност не е виновен, защото това е диво животно", заяви Десислав Маринов - председател на ловната дружинка на с. Николово.

На това място нерядко минават диви животни казват хора, които често пътуват по този маршрут. Затова предупреждава и пътен знак, поставен миналата година по настояване на ловната дружинка.

"Миналата година имаме случай също - една дива свиня беше ударена от автомобил. Тъй като там е в близост до резерват Хотанца и просто там е пътят на животните", обясни председателят на ловната дружинка.

До дни училищният автобус ще влезе на ремонт. Междувременно ще се търси друг подходящ транспорт за децата.

Вижте повече във видеото

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар изпепели къща в село Полена
Пожар изпепели къща в село Полена
ЕК с мащабен план за стимулиране на производството на микрочипове
ЕК с мащабен план за стимулиране на производството на микрочипове