НОВИНИ

Елитон: Организацията и тренировките в ЦСКА 1948 са на много високо ниво

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:24, 14.10.2022
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
елитон организацията тренировките цска 1948 високо ниво
Слушай новината

Бразилският футболист на ЦСКА 1948 Елитон даде интервю пред клубната телевизия на "червените", в което той говори за детството си, началото на кариерата му, как се е стигнало до трансфера му в България и други теми.

26-годишният бранител разкри, че е от малък неговата мечта е била да стане футболист, а основна роля в осъществяването на тази му мечта е имала неговата майка.

"От малък играя футбол и моята мечта беше да стана футболист. Баща ми също мечтаеше за това. Имам хубави спомени. Семейството ми направи всичко възможно да ми помогне да стигна до професионалния футбол. Първите ми футболни спомени отново са свързани с моето семейство. Когато играех в Санто Андре, не получавах заплата. Майка ми работеше като чистачка и нямахме достатъчно пари, за да ходя да тренирам. На ден имах около 20 реали (5 евро). Майка ми правеше всичко възможно и дори, когато имаше почивни дни, пак работеше, за да мога да си плащам таксите за тренировки. Този спомен е много силен. Ние сме от бедно семейство и без помощта на моята майка, нямаше да стигна до тук", заяви Елитон.

Защитникът, който през миналия сезон игра в португалския втородивизионен Ковиля сподели още, че не е знаел нищо за България преди да получи офертата от ЦСКА 1948.

"Като малък не гледах много футбол, а само да играех. Трудно мога да кажа кой ми е бил идол. От настоящите футболисти най-много харесвам Върджил ван Дайк. Това, което най-много харесвам в Бразилия, са хората. Те са много дружелюбни, отворени и добронамерени. Това обичам в Бразилия Преди да получа оферта не знаех нищо за България. После говорих с мои познати, които са играли тук и те ми казаха, че е хубава държава за живот, а първенството е добро за развитие. Не съм много добре запознат с българската кухня. Не говоря хубаво английски, както и български. Това ограничава комуникацията ми с хората и не съм пробвал различни български ястия. В Бразилия най-много харесвам популярното ястие фейжоада. Тук успях да видя "Александър Невски" и много ми хареса. Красива е", коментира бразилецът.

Накрая Елитон разкара малко повече и затова как се чувства в новия си клуб, който в момента е лидер в подреждането в Първа лига.

"В отбора най-много ми харесва, че организацията и тренировките са на много високо ниво. Спрямо предишните ми отбори, тук се чувствам най-добре и съм щастлив, че тимът върви добре и предоставя на всички ни добри услови, за да се фокусираме само и единствено върху футбола", завърши Елитон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Употребата на йод без лекарско предписание крие рискове за здравето
Употребата на йод без лекарско предписание крие рискове за здравето
ВК ЦСКА откри новия сезон с чист успех над Добруджа 07
ВК ЦСКА откри новия сезон с чист успех над Добруджа 07