НОВИНИ

Емануил Луканов: Лудогорец наказва всяка грешка, трябваше да действаме по-зряло

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:38, 23.07.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
емануил луканов лудогорец наказва всяка грешка трябваше действаме зряло
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Наставникът на Етър Велико Търново Емануил Луканов коментира тежката загуба на неговия тим с 0:5 от родния първенец Лудогорец в среща от втория кръг на българското първенство.

След срещата Луканов сподели, че е останал доволен от първото полувреме с изключение на гола, който даде аванс на "орлите" в 16-ата минута.

"От първото полувреме изцяло съм доволен, от всичко, което се случи. Без гола. Мисля, че перфектно го изиграхме, затворихме всички пространства на противника. Лудогорец ни вкара гол от далечно разстояние. Бяхме затворили всичко, бяхме се подготвили добре. А другия момент беше червения картон. И след него трябваше да лимитираме щетите. И цяло второ полувреме видяхте, че не беше никак лесно", започна старши треньорът на Етър.

"Но и ние дадохме от себе си. Не постъпихме мъдро. Започнахме да разиграваме някакви топки в първите пет минути на второто полувреме с човек по-малко и то срещу един от най-силните отбори в България, с една от най-силните халфови линии. И оттам нататък след 3:0, 4:0 трябваше да ограничим всякакви щети и този мач да приключи колкото се може по-бързо", допълни той.

Родният специалист беше и доста критичен към своите футболисти заради начина им на игра в началните минути на втората част, когато бяха допуснати две бързи попадения, с които резултатът набъбна до 3:0.

"Беше абсурдно да разиграване така, както стана втория гол. Те (Лудогорец) ти наказват всяка грешка. Трябваше малко по-зряло да действаме, да търсим дълбочината. Целият отбор на Лудогорец беше на 40-ия метър, има дълбочина. Трябваше да търсим там пространствата, а не да разиграваме топката. И дори да сме 11 на 11 пак е трудно. Там сгрешихме, този подход през първите пет минути и там се затвори мача. Но ние няма да играем повече срещу Лудогорец. В смисъл, грешките срещу Лудогорец са едни. Грешките срещу другите отбори са от друго естество", завърши Емануил Луканов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболните национали до 18 години отстъпиха драматично на Белгия на европейското първенство, дивизия Б
Баскетболните национали до 18 години отстъпиха драматично на Белгия на европейското първенство, дивизия Б
Нови протести срещу съдебната реформа в Израел
Нови протести срещу съдебната реформа в Израел