НОВИНИ

Емил Кременлиев: Хората бяха зажаднели за този финал

емил кременлиев хората бяха зажаднели финал
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 15.05.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от героите за България от Световното първенство в САЩ през 1994 година Емил Кременлиев гостува в предаването "Арена спорт" часове преди финала в турнира за Купата на България между отборите на ЦСКА и Левски.

Кременлиев, който в кариерата си е играл и за двата отбора изрази мнение, че хората в България отдавна бяха зажаднели именно за подобен финал.

"От позицията на човек, който вече е извън терена не мога да кажа, че усещам някакво напрежение. Каквото и да си говорим обаче, хората бяха зажаднели за това дерби - 17 години го нямаше. Това е дербито. Самият факт, че стадионът ще бъде пълен и очакванията на хората го показват", сподели Кременлиев.

Помощник треньорът на Арда тактично избегна да сподели кой отбор ще подкрепи във финала, но сподели, че моментната форма на двата отбора няма има никакво значение за крайния изход.

"Тактично ще кажа, че подкрепям Арда. В дербитата никога не е имало значение кой е в подем, кой е в по-добра форма или дали някой има проблеми. Много звезди са изгрявали точно в тези дербита. Много футболисти са ставали герои точно в тези дербита. Това е финал, а не просто мач от първенството, така че аз не мисля кой е в по-добра форма. Няма спор, че Левски се намира в по-добра форма. Показват го и резултатите им напоследък, но както казах това няма никакво значение в този момент", коментира Кременлиев, който е печелил по веднъж купата с екипа на Левски и ЦСКА.

Бившият краен бранител говори още и за атмосферата, която се очаква на Националния стадион "Васил Левски" предвид факта, че се очаква да има 40 000 фенове по трибуните.

"Аз самият настръхвам, като гледам каква е обстановката в София. Представям си какво ще бъде за футболистите. Футболът се играе за зрителите и пред пълни трибуни. Напоследък българските отбори свикнаха да играят пред празни стадиони. Отдавна не сме гледали български мач пред 40 000 зрители и това е най-уникалното нещо, което предстои да видим. Това са истинските фенове на отборите", сподели Кременлиев.

Накрая Емил Кременлиев прогнозира и крайния изход от финалния сблъсък, споделяйки, че очаква добра игра и от двата тима, но заяви, че въпреки това двубоят ще завърши 0:0 и победителят ще се реши след продължения и дузпи.

Цялото интервю с Емил Кременлиев, в което той говори за треньорският сблъсък между Алън Пардю и Станимир Стоилов, както и бъдещето на Арда, вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
153 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас
153 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас
България преговаря за свързване към газовата мрежа на Турция
България преговаря за свързване към газовата мрежа на Турция