НОВИНИ

Емили Кембъл спечели четвърта поредна европейска титла

Британката завърши с двубой от 263 килограма

щанги вдигане на тежести
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:17, 20.02.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Британката Емили Кембъл спечели четвърта поредна европейска титла по вдигане на тежести в категория +87 килограма при жените.

29-годишната Кембъл завърши с двубой от 263 килограма. Най-силният резултат в състезанието в "Арена София" в българската столица обаче бе постигнат от американката Мери Тайсен Лапен. Тя завърши с двубой от 271 килограма, като постигна 116 в изхвърлянето и 155 в изтласкването. Заради националността си обаче Тайсен Лапен, която е вицешампионка от последното световно първенство в Рияд миналата година, не участва в класирането и нямаше как да получи титлата на европейски шампион.

Втора след Кембъл завърши грузинката Анастасия Хотфрид с двубой от 257 килограма, а бронзът бе спечелен от туркинята Фатмагюл Чевик с 238 килограма.

В изхвърлянето Хотфрид записа най-добрия резултат, който бе 117 килограма. Втора със 112 завърши Кембъл, а трета със 108 се нареди Валентина Кисил от Украйна.

Класирането обаче се размести сериозно след изтласкването, в което Кембъл постигна впечатляващите 151 килограма. Хотфрид остана втора със 140 килограма, а трета със 131 се класира Чевик.

Българката Джесика Иванова остана на седмо място с двубой от 225 килограма, след като записа успех в първите си пет опита. В изхвърлянето Иванова вдигна последователно 94, 98 и 100 килограма, а в изтласкването се справи с тежести от 116 и 125 килограма, преди да запише неуспешен опит на 128 килограма.

В последното състезание от европейското първенство участие взе и австрийката Сара Фишер, която е сестра на българския национал Давид Фишеров. Фишер приключи на пето място в двубоя с 231 килограма след 101 килограма в изхвърлянето и 130 в изтласкването.

От 16:00 часа днес е последната и най-атрактивна надпревара на европейското първенство, която е в категория над 109 килограма при мъжете.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургас приемa турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете
Бургас приемa турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете
Левски плати голяма част от главницата от дълга си към НАП
Левски плати голяма част от главницата от дълга си към НАП