НОВИНИ

Ергюнал Себахтин: Медалът тежи, защото това лято доста се лишавах

"По цял ден бях в залата, тренирах, но важното е, че има резултат от положения труд", коментира боксьорът

ергюнал себахтин европейски вицешампион бокс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:12, 16.10.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Медалът тежи и в преносния, и в буквалния смисъл, защото това лято доста се лишавах. Дори на море не съм ходил. По цял ден бях в залата, тренирах, но важното е, че има резултат от положения труд. Това е общ труд, постигнат заедно с личния ми треньор Стоян Узунов и треньорите от националния отбор, за което съм им благодарен. Това коментира, след завръщането си в родния Кърджали Ергюнал Себахтин, който е един от двамата боксьори, донесли злато на България от Европейската купа по бокс за мъже в Будва.

В залата, където Ергюнал или Оги, както го наричат в родопския град, бе посрещнат със златен букет от личния си треньор и от част от състезателите на „Арда бокс“.

Ергюнал определи съперниците си на полуфинала и финала като „доста корави“, но както самият той споделя физически и психически е бил подготвен за предизвикателството.

"Финалът бе доста емоционален, защото играх срещу една от най-големите страни в света – Русия, и очаквах, че ще бъде труден мач, но психически бях подготвен. Единствено мислех да не стане нещо със здравето ми, но бях сигурен, че ще съм първи“, каза пред БТА Оги.

А на въпрос какво би казал на децата, които следват примера му и спортуват, носителят на златото отговори: „Ще има кажа, че се гордея със себе си повече от това, че нямам вредни навици, отколкото че съм постигнал тези работи. Надявам се и те да вземат поне този пример от мен и да си ценят здравето, защото то е най-важното нещо“.

Ергюнал Себахтин, заедно с Хавиер Ибанес, спечелиха златни медали за България на Европейската купа по бокс за мъже в Будва. Във финала в категория до 48 килограма 22-годишният Себахтин надигра руснака Артиш Соян с 4:3 съдийски гласа. Той спечели първия рунд с 3:2 гласа, загуби втория с 2:3, но в решителния трети съдиите прецениха, че той е бил по-добрият боксьор на ринга и отсъдиха в негова полза.

След близо месец Ергюнал ще участва в поредното си състезание, което отново в Будва – европейско първенство по бокс до 22 години, където ще се състезава в традиционната си категория до 48 килограма и в което състезание също се надява да стъпи на най-високото стъпало.

Следващата година ще дам всичко от себе си в категория до 51 килограма, за да спечеля квота за Олимпиадата“, категоричен бе Ергюнал Себахтин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 9-месечно бебе до цели семейства - 199 са пленените от Хамас заложници
От 9-месечно бебе до цели семейства - 199 са пленените от Хамас заложници
МВР: Не са открити съмнителни предмети в училищата, получили злоумишлени сигнали
МВР: Не са открити съмнителни предмети в училищата, получили злоумишлени сигнали