НОВИНИ

Ергюнал Себахтин: Няма как да забравя такова нещо, тъй като досега не съм имал такава контузия

ергюнал себахтин забравя такова нещо досега съм имал такава контузия
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 22.11.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

"Това може би ще бъде състезанието, което винаги ще ми е в ума. Просто няма как да забравя такова нещо, тъй като досега не съм имал такава контузия". Това коментира пред журналисти в Кърджали сребърният медалист от европейското първенство по бокс до 22 години в Будва Ергюнал Себахтин.

Себахтин не успя да се качи на ринга за своя финал до 48 килограма с Мушег Баяндурян (Русия) заради лекарска забрана, след като получи травма по време на състезанието.

Боксьорът е с "фрактура на Бенет" и утре заминава от родния Кърджали за София, където ще бъде опериран, като прогнозно лекарите му дават поне тримесечен възстановителен период.

По думи на самия Себахтин той е получил травмата още в откриващата си битка на шампионата, като в полуфинала вече не е можел въобще да използва лявата си ръка.

"Беше втори рунд. Аз дори си го усетих, то беше едно щракане на лявата ми ръка, но помислих, че е нещо леко. Третия рунд обаче ми изтръпна цялото тяло. Не можех да пускам удари. А на полуфинала вече бях контузен. Буквално играех само с една ръка, лявата изобщо не я ползвах. Опъвах я колкото да покажа на съдиите, че ми няма нищо", разказа Себахтин.

Сребърният медалист от шампионата в Черна гора благодари още за подкрепата на личния си наставник Стоян Узунов, както и на треньорите от националния отбор и на хората от БФ Бокс.

"Вторият мач той игра буквално само с една ръка. Показа техника, която е почти невъзможна. На границата на човешките възможности, дори отказа в третия рунд противника си. За нас този медал е златен", коментира Узунов и допълни, че ако Ергюнал се бе качил на ринга на финала, това можело да влоши състоянието му, което да му коства участие в квалификациите за Олимпиадата в Париж.

При завръщането си в родния Кърджали, Ергюнал Себахтин бе поздравен и от новоизбрания кмет на града кмета Ерол Мюмюн.

"Ергюнал е пример, че когато човек повярва в себе си, в мечтите си, с много усилия и себеотрицание, той е пример как няма непостижими цели", заяви кметът и подчерта, че спортът е един от приоритетите на общинското ръководство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хавиер Тебас хвърли оставката си като президент на Испанската футболна лига
Хавиер Тебас хвърли оставката си като президент на Испанската футболна лига
МОСВ предупреждава: Очакват се нови повишения на нивата на реките
МОСВ предупреждава: Очакват се нови повишения на нивата на реките