НОВИНИ

Ергюнал Себахтин: С воля, желание и хъс успях да се върна с медал

Бронзовият медалист от европейското първенство по бокс в Белград сподели, че е доволен от представянето си, на фона на това, че заради контузия е можел изобщо да не стигне до ринга.

ергюнал себахтин бях близо титлата мотивиран съм големи успехи
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:48, 30.04.2024
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Бронзовият медалист от европейското първенство по бокс за мъже и за жени в сръбската столица Белград коментира при завръщането си в родния Кърджали, че е доволен от представянето си и от завоювания медал, на фона на това, че заради получената повторна контузия на лявата ръка е можел изобщо да не стигне до ринга.

По думите му, първенството за него е било по-различно с това, че заради получената първа контузия на европейското по бокс до 22 години в края на миналата година, е отсъствал дълго, не е успял да се подготви пълноценно, пропуснал е лагер с националния отбор в началото на годината, както и участие на международния турнир „Странджа“.

"Да успях да се възстановя за републиканското първенство, но след това претърпях още една по-различна травма, но на същата ръка. Самата ми подготовка не беше пълноценна за това европейско, но с воля, желание и хъс успях да се върна с медал", коментира Ергюнал.

За участието си в Белград каза още, че му е било доста тежко в двубоя с руснака Едмонд Худоян заради по-големия опит на противника.

Той благодари на своя личен треньор от „Арда бокс“ Стоян Узунов и на треньорите от националния отбор и даде заявка да вземе квота до 51 килограма за Олимпийските игри в Париж на световната квалификация в Тайланд в края на този месец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На първо четене: Одобриха отпускане на пенсии за репресирани от комунистическия режим
На първо четене: Одобриха отпускане на пенсии за репресирани от комунистическия режим
Започна спешният ремонт на довеждащия водопровод в Брестовица
Започна спешният ремонт на довеждащия водопровод в Брестовица