НОВИНИ

Ерик тен Хаг: Размина ни се, но в крайна сметка достигането до финала е постижение

ерик тен хаг знаем направим останем борбата запазим шансове продължим напред
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 22.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг призна, че отборът му е бил много близо до отпадането в полуфиналите на ФА Къп, но все пак определи като "огромно постижение" факта, че за втора поредна година клубът ще спори за трофея в надпреварата.

"Червените дяволи" елиминираха драматично с дузпи втородивизионния Ковънтри Сити, въпреки че в полуфиналния двубой на "Уембли" пропиляха аванс от 0:3, а в продължението на срещата попадение на "небесносините" бе отменено заради засада.

На фона на това обаче Тен Хаг изрази мнение, че представянето на Юнайтед не е било "срамно", макар да подчерта, че тимът може да играе на много високо ниво.

"Не мога да кажа тази дума срам, защото в крайна сметка става въпрос за постижение. Виждам грешките, които правим, не можем да си затворим очите за тях, но това не е срам. Това е огромно постижение. Дори големият отбор от Юнайтед преди десетилетие стигна до финала само три пъти. Сега имаме два финала за две години. Така че това е добро представяне", коментира нидерландският специалист.

"Виждам, че можем да играем на много високи нива, но в този мач се представихме под възможностите ни. Това не е обяснимо, свързано е с виждането върху играта. Трябва да се справяме по-добре в такива случаи. Просто ни се размина", добави Ерик тен Хаг.

Финалът в турнира за ФА Къп на "Уембли" ще се проведе на 25 май, като за втора поредна кампания носителят на трофея ще бъде определен в сблъсък между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Преди година манчестърското дерби завърши с успех за "гражданите", които триумфираха след победа с 2:1 по пътя към историческия требъл през сезон 2022/23.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС се регистрира за участие в изборите 2 в 1 на 9 юни
ДПС се регистрира за участие в изборите 2 в 1 на 9 юни
Гаражи под НДК с 400 паркоместа стоят неизползваеми, твърди Борис Бонев (КАРТА)
Гаражи под НДК с 400 паркоместа стоят неизползваеми, твърди Борис Бонев (КАРТА)