НОВИНИ

Ева Брезалиева е била освободена от клуб Олимпия Бургас

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:40, 06.01.2023
5641
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
ева брезалиева била освободена клуб олимпия бургас
Снимка: Анна Недкова, БФХГ
Слушай новината

Гимнастичката от националния отбор по художествена гимнастика Ева Брезалиева повече няма да се състезава за родния си клуб Олимпия Бургас, съобщи Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

Решението е било взето лично от президента на клуба и първи треньор на Брезалиева Елена Симеонова, а причината е отсъствието на 17-годишната състезателка от церемонията по награждаване за Спортист на годината в Бургас.

Това разкри самата Симеонова с пост в социалните мрежи, в който разкритикува поведението на младата гимнастичка.

"На 21 декември в културен дом на НХК гр.Бургас се проведе награждаване на 10-те най-добри състезатели на бургаските спортни клубове за 2022 година. На първо място медиите абсолютно заслужено отредиха първото място на Женина Трашлиева - световна шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България. Второто място беше за Ева Брезалиева (спортен клуб по художествена гимнастика "Олимпия"), която не присъства на събитието . Не просто не присъства, не си направи труда да информира родния си клуб за това, че няма да присъства на церемонията по това награждаване. Не го приемам като лична обида!!! Отдавна съм наясно с тези неща. Не е уважително и не е възпитателно отношението на всички онези , от които зависеше да осигурят присъствието на Ева на тази церемония, в знак на уважение към Община Бургас и към всички медии, които гласуваха за нея !!! Не осъзнават значението на тази награда и колко много хора я подкрепяха !!! От този ден моите взаимоотношения с Ева Брезалиева като неин първи треньор приключиха, както и взаимоотношенията и с клуб Олимпия. С изтичане на картотеката на Брезалиева на 31 декември 2022 година, същата е свободна да предостави състезателните си права на друг спортен клуб", написа Симеонова във Фейсбук.

От БФХГ информират още, че е Елена Симеонова вече провела разговор с директора на националния отбор Деспа Кателиева, в който е обявила решението си да не картотекира Ева Брезалиева в ръководения от нея клуб.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската общност в Букурещ отбеляза 175 години от рождението на Христо Ботев
Българската общност в Букурещ отбеляза 175 години от рождението на Христо Ботев
Два камиона се запалиха в началото на прохода Шипка
Два камиона се запалиха в началото на прохода Шипка