НОВИНИ

Евро 2020: БНТ прекосява Европа с феновете

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:10, 07.07.2021 (обновена)
18001
Чете се за: 11:47 мин.
Истории

Едно необикновено първенство се провежда това лято - от 11 юни до 11 юли цяла Европа е футбол.

Звездните двубои ще се разиграят на терени в 11 града, а спортното зрелище се случва в първия момент, когато европейците си отдъхват след дългото затваряне заради пандемията и започват отново да излизат и пътуват.

Къде ще гледаме мачовете от ЕВРО 2020?

Как феновете ще следват отборите си, как се промени начинът на пътуване в Европа, какви са изискванията и ограниченията за преминаване на граници - това ще ни показват специалните пратеници на БНТ, които отразяват шампионата на Европа и буквално прекосяват континента надлъж и шир.

ДЕН 27

Часове остават до момента, в който ще разберем кой ще бъде вторият финалист на Евро 2020! Англия или Дания? Кой ще се изправи срещу Италия в битка за купата? Отговорите ще разберем тази вечер - мачът започва в 22.00 ч., а вие можете да го гледате на bntnews.bg, а в атмосферата пред “Уембли” ни потапя Тереза Мутафчиева:

ДЕН 24

Едно пътешествие е към края си - Бюлент Мюмюнов, Стефан Георгиев и #ОператорътНиколайБалкански приключват своята европейска обиколка, но остават отдадени на Евро 2020. Колко хиляди километра пропътуваха, с какви емоции се завръщат и кои са най-емоционалните моменти от първенството за тях? Отговорите вижте във видеото:

ДЕН 23

Рим е изпълнен с радостта на англичаните! Англия победи Украйна и се класира за полуфиналите на Евро 2020. Както винаги на място бяха и нашите пратеници.

ДЕН 18

След най-зрелищен сблъсък между Хърватия и Испания "Ла фурия роха" продължават напред с резултат 3:5. Испанската радост по улиците на Копенхаген със сигурност ще продължи до малките часове на нощта. В атмосферата ни потапя Стефан Георгиев:

Мястото е "Паркен" в Копенхаген. Коментаторът - Стефан Георгиев. Мачът - Хърватия-Испания. Рецептата за приятно прекарване е известна, а часът е 19.00 ч. по БНТ 1.

Вече близо 20 дни ви разказваме за трудностите около пътуването из Европа, свързани с мерките срещу COVID-19. Нашите опитни пътешественици Бюлент и #ОператорътНиколайБалкански са предприели необичайно решение, за да не си изпуснат полета - да отидат цели 6 часа по-рано на летището. Вижте защо:

ДЕН 17

Будапеща е в трепетно очакване на предстоящата след малко среща на "Пушкаш Арена". Нидерландия излиза срещу Чехия, а залогът е продължаване напред по пътя към европейската титла. Бюлент Мюмюнов попадна в едно истинско море от фенове в оранжево, които са уверени, че победата ще е за лалетата. А дали ще е така - ще разберем заедно по БНТ 1 от 19.00 ч.

В същото време в Копенхаген - коментаторът на мача Хърватия - Испания се сблъсква с логистичен проблем, а именно - липсващ багаж. Ето и подробностите:

ДЕН 16

Стадион "Уембли" в Лондон - след кратка почивка мачовете се завърнаха, завръщат се и ежедневните кратки разкази на нашите пратеници.

Тереза Мутафчиева ви показва емоцията по време на срещата Италия - Австрия.

Надникваме и "зад кулисите" на коментаторския пулт, където беше Ивайло Ангелов.

ДЕН 15

Двудневна пауза за турнира, заслужена почивка и за нашите репортери, но е време пътешествието да продължи. Бюлент Мюмюнов и #OператорътНиколайБалкански са в Будапеща, където ще се срещнат Нидерландия и Чехия. Но - в Унгария може и да няма строги ограничения срещу COVID-19, но пък екипът ни се сблъска с... езикова бариера.

Всичко е добре, когато завършва добре, а какво по-хубаво от това да намериш най-голямата фен зона в унгарската столица.

ДЕН 12

Копенхаген празнува през цялата нощ! След две загуби и на крачка от отпадане от Евро 2020, Дания победи Русия и си осигури място в следващата фаза.

Емоциите от нощта предава Тереза Мутафчиева:

ДЕН 11

Тази вечер от 22.00 ч. БНТ 1 ще ви покаже на живо последната среща от груповата фаза между отборите на Дания и Русия. В Копенхаген е и екипът ни: Тереза Мутафчиева и операторът Христо Златков. Но ако си мислите, че пътят от Лондон до датската столица е лесен, особено с техника, както се придвижват нашите колеги - грешите. Какво се случва на едно лондонско летище - вижте:

Междувременно в Рим за Бюлент Мюмюнов и #ОператорътНиколайБалкански животът е песен.

Пиаца Навона в Рим… по време на Европейско нито една топка не бива да бъде загубена. Отлично спасяване на Николай Балкански.

ДЕН 10

Когато няма мачове е време да се потопим в местната атмосфера. А какво по-английско от порция вкусни "Fish&chips". Къде го приготвят най-добре в Лондон - Тереза Мутафчиева провери.

ДЕН 9

Германските привърженици ликуват след впечатляващата победа на Бундестима срещу Португалия с 4:2.

А в сърцето на Мюнхен един германски фен си спомни за триумфа на България на Световното първенство през 1994 г.

ДЕН 8

Ентусиазъм от страна на английски и шотландски фенове преди дербито на Острова. Нулевото равенство, обаче, рязко понижи градуса на настроението в Лондон. Ето какво ни разказа Тереза Мутафчиева:

"Алианц Арена" в Мюнхен събра цяла плеяда от звезди - нашият екип: Бюлент Мюмюнов, разбира се, в компанията на #ОператорътНиколайБалкански и… Кристиано Роналдо! Иначе казано - БНТ имаше възможността да проследи отблизо тренировката на действащия европейски шампион Португалия преди утрешния мач срещу Германия.

Какви са очакванията за утрешната среща на коментатора Ивайло Ангелов, загубил ли е форма подобряващият рекорд след рекорд Кристиано Роналдо и на кого са му в повече годините - вижте:

Тандемът Бюлент - Балкански още не може да се отърси от емоциите, с които ги заляха нидерландски фенове след втората убедителна победа на техния отбор. Но няма време за празненства, защото е време да заминат за Мюнхен, където утре от 19.00 ч. предстои истински футболен спектакъл - Германия посреща защитаващия европейската си титла отбор на Португалия. Среща, която обещава да бъде интересна - както на терена, така и сред феновете.

ДЕН 7

Пореден ден от Евро 2020! Днес Нидерландия среща Австрия в Амстердам, а емоциите от "Йохан Кройф Арена" ще ни предава Бюлент Мюмюнов.

Ако сте проследили отблизо европейското му пътешествие, вероятно едно име ви е направило впечатление. Не го виждате в кадър, но той отговаря за интересните репортажи, които нашите колеги предават:

#ОператорътНиколайБалкански

Как се придвижват в Амстердам репортер и оператор?

ДЕН 6

Ciao, Roma! Тереза Мутафчиева ни пренася в Рим, но пътят за нея и оператора Христо Златков не беше никак лесен. Ето как се придвижиха от Будапеща до италианската столица:

През 2021 г. пътят към Вечния град... минава през COVID център:

Но Рим се отблагодари за търпението на своите посетители:

И докато Тереза е привлечена от италианската мода, Бюлент отново е в Амстердам, изминавайки скромните 1644 км.

ДЕН 5

Отправяме поглед към Будапеща, където е Тереза Мутафчиева. Унгарската столица ще бъде първото място, където ще видим пълен стадион. 65 000 души ще проследят отблизо сблъсъка на "Пушкаш Арена" между отборите на Унгария и Португалия.

ДЕН 4

Бюлент Мюмюнов и Николай Балкански вече са в Мюнхен, за да отразят сблъсъка на титаните - световните шампиони от Франция срещу предишните носители на титлата от Германия. Трудно ли се влиза във федералната република - вижте:

ДЕН 3

В очакване на сблъсъка Англия-Хърватия на емблематичния стадион "Уембли", време е да ви срещнем и с красивото лице на БНТ на Евро 2020 - Тереза Мутафчиева. През целия месец тя ще ви доказва, че футболът отдавна не е територия, запазена само за мъжете:

Показваме ви как екипът ни кръстосва Стария континент, видяхте, че са неуморни, но следва и доказателството, че истинският професионалист може да работи навсякъде:

ДЕН 2

От Рим до Амстердам и Лондон - вижте малка част от днешното пътешествие на Бюлент Мюмюнов и Стефан Георгиев

Различни държави, с различни изисквания за влизане в страната - къде е най-трудно да влезеш, кога рискуваш да си изпуснеш полета и носи ли се по време на отпуска библиотека? Отговорите на тези въпроси ще видите в следващите видеа:

Ето и как е преминало пътуването до Нидерландия:

Междувременно Стефан Георгиев пристигна в Лондон, но беше посрещнат от поредното предизвикателство:

Каква е атмосферата в Амстердам? Няма големи струпвания от хора, въпреки че е събота. В ресторантите е позволено капацитетът да бъде запълван до 30%.

Дългият път е почти към края си, а целите са две - "Уембли" и "Йохан Кройф Арена".

ДЕН 1

Голямото откриване в Рим и как екипът на БНТ се потопи във футболната атмосфера - вижте впечатленията на коментатора на първия двубой на Евро 2020 между тимовете на Италия и Турция - Стефан Георгиев, репортера Бюлент Мюмюнов и оператора Николай Балкански:

Сърцето на Рим тупти в ритъма на най-великата игра, а нашите колеги са готови да ни покажат всичко най-интересно от предстоящата среща:

Минути преди първия съдийски сигнал - време е тези, които имат късмета да са се сдобили с билет, да влизат на "Стадио Олимпико":

Бъдете с програмата на БНТ 1 и БНТ 3, за да проследите на живо мачовете от Европейското първенство, всички подробности следете на BNTNEWS.BG/SPORT

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е домакин утре на инициативата "Три морета"
България е домакин утре на инициативата "Три морета"
Спецакция в Бургас: ЦИК свали имунитета на кандидат-депутат от региона
Спецакция в Бургас: ЦИК свали имунитета на кандидат-депутат от региона