НОВИНИ

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон: Надявам се България да стане член на Шенген

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
16:45, 09.12.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Системни проверки по външните граници, залисване на полицейското сътрудничество и обмена на информация, създаването на мрежа от финансови следователи - това са само част от мерките, които Брюксел предвижда в новата си програма за борба с тероризма.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон каза през БНТ, че България се справя добре в опазването на външните граници. Тя се надява страната ни да стане член на Шенген.

Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи: България върши добра работа, когато става дума за защита на външните ни граници. Разбира се, това е част от отговорностите на държавите членки, но това, което ние можем да направим, е да осигурим добра свързаност на системите, така че да можем предварително да проверяваме всеки човек, преди да е пресякъл нашите граници. За да знаем, че дадем човек представлява заплаха за сигурността и да предприемем действия. България вече е част от шенгенската информационна система. Миналата седмица имахме форум, посветен на Шенген, на който стана ясно, че разширяването на Шенген е една от темите, които предстои да разглеждаме. Надявам се България да стане член на Шенген, но за това разчитаме на Съвета, но мисля, че дискусията миналата седмица беше добро начало.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И във Велико Търново вече има занималня за децата на медиците
И във Велико Търново вече има занималня за децата на медиците
Шумахер се готви за дебюта във Формула 1 със записи на баща си
Шумахер се готви за дебюта във Формула 1 със записи на баща си