НОВИНИ

Фасада се срути върху улица в София при разрушителни дейности (СНИМКИ И ВИДЕО)

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:10, 21.04.2022 (обновена)
11994
Чете се за: 02:17 мин.
Общество
Слушай новината

Фасада на сграда се срути върху улица "Асен Златаров" в София. Цяло чудо е, че няма пострадали хора.

Инцидентът е станал около 11.00 часа. Фасадата е паднала при планирано срутване на сградата, но вместо навътре, е паднала към улицата.

В миналото сградата е била собственост на БТК. Тя е била в процес на събаряне, за да се изгради на нейно място жилищна сграда.

При разрушителните дейности стена е съборила изградените скелета и много парчета от сградата са паднали на улицата.

В съседство се намира пощенски клон, който се посещава от много хора. За щастие в момента на срутването под сградата не е имало преминаващи коли или пешеходци. Няма пострадали и от строителите.

Кадри: Анна Стефанова

От район "Оборище" заявиха, че събарянето на сградата е започнало преди месец. Работата е спирана няколко пъти заради открити нарушения свързани с безопасността. На обекта са липсвали предпазна мрежа и скеле.

"Фирмата е "Дени Специал". Имаме данните на фирмата. Комуникираме постоянно. Дълго време не вземаше нашите предписания под внимание. Имаме четири предписания, които сме им написали. Нашите колеги абсолютно всеки ден бяха там", каза инж. Анна Вячева - началник на отдел „Устройство на територията и контрол на строителството” район "Оборище".

На строителната фирма ще бъде връчен Акт за установяване на административно нарушение, а след това Столичната община може да наложи глоба. Законът предвижда санкция от 5000 до 50 000 лв. От сторителата компания отказаха коментар.

От район "Оборище" заявиха, че това е поредният случай на нарушение, а бутането на фасадата не е станало по начина, който е бил обявен в плановете за разрушването на сградата.

Вижте повече в прякото включване

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима наши боксьори в битка за златни медали на Европейското за младежи и девойки
Четирима наши боксьори в битка за златни медали на Европейското за младежи и девойки
Карлос Сайнц подписа нов договор с Ферари
Карлос Сайнц подписа нов договор с Ферари