НОВИНИ

Фенове на "Локомотив" Пловдив с поредна кампания за набиране на средства

фенове локомотив пловдив поредна кампания набиране средства
bnt avatar logo
от БНТ
06:23, 29.04.2020
Чете се за: 01:14 мин.
Спорт

Продължава благотворителната кампания на привържениците на Локомотив Пловдив, които вече шеста седмица извършват социален патронаж по домовете на възрастни хора. Кампанията обаче им се разраства и сега черно- белите фенове набират средства за закупуване на защитни консумативи и оборудване за Инфекциозната клиника към УМБАЛ Свети Георги в Пловдив.

Две са произведенията на изкуствата, които участват в търга. Едното е картина на художникът Димитър Петров, която изобразява паметен момент от Мондиал 86 запечатала единоборството на Аян Садъков и Марадона, а другото е стъклопис на Атанас Бардуков с паметни моменти от клубната история.

Алис Аведикян: Кампанията преди всичко е насочена към всички пловдивчани, към хората, които обичат Пловдив, не само фенове на Локомотив. Ние просто сме организатори. Чрез нея просто искаме да призовем всеки , който обича Пловдив да дари , за да можем да помогнем на Инфекциозно отделение. Тази помощ ще остане и за в бъдеще, не е само за сега. Всеки може да наддава в страницата ни във фейсбук под всяка снимка за съответната сума и който спечели, веднага сумата се включва в кампанията Хелп карма.

Изборът за инфекциозната клиника не е случаен.

Атанас Нейков: Избрахме тъкмо тях , защото те поемат основният поток от заразени с COVID-19 в Областта. А за да лекуват ефективно всички свои пациенти, те имат нужда от тази подкрепа от защитни консумативи, както и от оборудване. Става въпрос за видеоренгоскоп, реанимационни легла също ще имат нужда, бактероцидни лампи, също ще имат нужда. Съответно, както за отделението, така и за новооткритата лаборатория.„

За тяхната дейност научава БЧК в Пловдив, който търси съдействие за своята работа от доброволците в черно и бяло. Освен това протича и кампания за кръводаряване, като само за първия ден са се отзовали повече от 20 души.

Атанас Нейков:Във времена, като сегашното, необходимо е просто. Изключително доволни са от трансдифузионния център , тъй като кръвта е нещо безценно и спасява животи постоянно, така че хубаво е хората да се сещат , независимо от ситуацията.

Който има желание да подкрепи кампанията за набиране на средства може да получи информация на официалната страница на привържениците във фейсбук, а крайният срок за приключване на търга е 5 май, точно в 19 часа и 26 минути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осигурени са предпазни средства и дезинфектанти за с. Брестовица
Осигурени са предпазни средства и дезинфектанти за с. Брестовица
Прекратиха правомощията на кмета на Благоевград
Прекратиха правомощията на кмета на Благоевград