НОВИНИ

Филип Филипов: Нека дадем възможност на Георги Иванов да работи, мисля, че ще има промяна в БФС (ВИДЕО)

филип филипов дадем възможност георги иванов работи мисля промяна бфс
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 15.03.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов говори пред медиите на тръгване от столичния хотел, където се проведе Конгресът на Българския футболен съюз (БФС).

По време на Общото събрание на централата беше избран и нейният нов президент - Георги Иванов, а Филипов призова легендата на Левски да получи шанс да работи и сподели, че очаква да има промяна в родния футбол.

"Както казах сутринта – надявам се новият президент още от утре да започне да работи за доброто на българския футбол. Според мен мина Конгресът съвсем нормално. Не е имало напрежение. Не виждам нещо нередно да е имало. За мен най-важното е президентът да започне работа с екипа си, да се работи отговорно, да бъдат отдадени на работата си и да работят почтено за българския футбол. Нека му дадем възможност и време на Георги Иванов да работи. Президент е от днес. Аз лично очаквах да има балотаж", започна един от ръководните фактори в "Червения клуб".

"Щом Бербатов е загубил, значи е допуснал грешки някъде. Не съм толкова тясно запознат с кампаниите. Хората са си направили своя избор, няма как да коментираме всеки вот и избора на всеки човек. Трябва да има промяна в управлението на БФС и мисля, че ще има такава промяна", коментира още той.

Бившият футболист отправи и критики по начина, по който се избира за президент на БФС, като изрази позиция, че професионалните клубове трябва да имат повече от един глас.

"Според мен, без да искам да обиждам никой клуб, начинът на избор на президент е абсурден. Моето мнение е, че професионалните клубове трябва да имат повече гласове. Всички работят за футбола, но равнопоставеността не е както трябва. Тази дискусия според мен се води отдавна. Не съм го измислил сега. Трябва да се реши този проблем. Всичко ще се види вследствие на работата, която трябва да започне още от утре", заяви изпълнителният директор на ЦСКА.

"Моето лично мнение е, че хора от предишния Изпълком не трябва да са в новия, но изборът си е на президента на БФС". завърши Филип Филипов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моторист загина при катастрофа край Сандански
Моторист загина при катастрофа край Сандански
Микяй Наим пропуска Олимпиадата заради спрени права
Микяй Наим пропуска Олимпиадата заради спрени права