НОВИНИ

Филип Виденов за националите по баскетбол: Показахме хубав облик

Филип Виденов
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 27.02.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов смята, че националният ни отбор е показал хубав облик в мача срещу Португалия. „Лъвовете“ спечелиха предквалификацията в препълнената „Арена Ботевград“ с 90:82, но разликата не бе достатъчна за класиране в основната фаза на европейските квалификации.

„Стигнахме дотам, докъдето искахме, но накрая направихме малко елементарни грешки. Не издържахме до края, а имаме доста потенциал, но за съжаление в спорта е така. Ще мислим за следващия етап. Няма как да няма напрежение, но вече играчите са опитни, така че не мисля, че е оказало чак толкова голямо влияние. Просто не затворихме мача така, както трябваше", коментира Виденов пред BGbasket.com.

Той коментира и представянето на Александър Везенков, който се представя отлично с отбора на Олимпиакос в Евролигата и в Гърция, и който изигра силен мач и с националния отбор на България в неделя вечер.

"Очевидно е какъв облик дава Везенков на националния отбор. Качествата му не ги оспорваме изобщо, но ангажира и страшно много защитата на другия отбор. Дава повече пространства за останалите. Вече е опитен играч, най-добрият в Европа", каза Виденов.

"Надявам се Коди Милър-Макинтайър да има все по-важна роля и да разчитаме на него. Много добри са ми впечатленията от него, корав играч е и е отборен. Може би накрая се поизмори, направи 1-2 грешки", заяви още бившият баскетболен национал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пакистанец е управлявал катастрофиралия на "Тракия" бус с мигранти
Пакистанец е управлявал катастрофиралия на "Тракия" бус с мигранти
Спасиха баща и дъщеря от рухнала сграда след вторичен трус в Турция
Спасиха баща и дъщеря от рухнала сграда след вторичен трус в Турция