НОВИНИ

Флик поема Германия след Евро 2020

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:38, 25.05.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Европейски футбол
флик поема германия евро 2020
Слушай новината

Настоящият треньор на Байерн (Мюнхен) Ханзи Флик ще напусне немския шампион, за да застане начело на германския национален отбор след края на предстоящото европейско първенство по футбол.

Напускащият поста старши треньор на Байерн Мюнхен Ханзи Флик ще наследи бившия си наставник Йоахим Льов на скамейката на Германия след Евро 2020, обяви Германската футболна асоциация (ДФБ).

"Всичко се случи изненадващо бързо, но съм много щастлив да бъда селекционер на Германия от есента. Страшно развълнуван съм, защото виждам класата на играчите, и особено на младите футболисти, с които разполагаме в Германия“, сподели 56-годишният специалист, след като подписа тригодишен договор с Бундестима.

Флик заменя на поста Йоаким Льов, който бе начело на "Маншафта" цели 15 години, като през това време успя да направи Германия световен шампион през 2014 г.

"Той бе фаворит в списъка ми от самото начало", разкри директорът на Германската футболна асоциация (ДФБ) Оливер Бирхоф.

Флик, който работи и като спортен директор на ДФБ между 2014-2017 г., се прочу като един от на-добрите треньори на Стария континент след успехите си в Бундеслигата и Шампионската лига с Байерн (М).

След като замени Нико Ковач и наследи клуб в криза по средата на сезона през 2020 г., той изведе баварците до едва втория им требъл в историята. През изминалия сезон, той поведе клуба към девета последователна шампионска титла на страната.

Въпреки това, конфликт между Флик и спортния директор на Байерн Хасан Салихамиджич по отношение на трансферната политика на баварците доведе до това специалистът да поиска преждевременно прекратяване на договорът му.

Той ще бъде наследен на треньорския пост от 33-годишния Юлиан Нагелсман, който се присъединява към германския доминант от РБ (Лайпциг) за следващия сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жоел Арате: Лагерът в Молдова ни бе от огромна полза
Жоел Арате: Лагерът в Молдова ни бе от огромна полза
Люцерн вдигна Купата на Швейцария
Люцерн вдигна Купата на Швейцария