НОВИНИ

Флорентин Петре пред БНТ: Безсмислено е да инвестираш в чужденци (ВИДЕО)

Едуард Йорданеско има подход към играчите и знае как да ги мотивира, отбеляза бившият футболист на ЦСКА

флорентин петре бнт безсмислено инвестираш чужденци видео
bnt avatar logo
от БНТ
18:38, 17.06.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Флорентин Петре разкри повече за възхода на румънския футбол през последните години. Северните ни съседи са сред участниците на Евро 2024 в Германия, а бившият футболист на ЦСКА смята, че целта е преодоляването на първата фаза.

Пред БНТ настоящият мениджър на Униреа Унгени коментира още работата на румънския селекционер Едуард Йорданеско и сподели, че инвестирането в чужденци е безсмислено.

„Всеки отбор, по-специално от Първа лига, е задължен да играе поне с петима румънци. Трябва да се използва и футболист под 21 години. Във втора лига правилото е за трима под 19-годишна възраст. Създадоха се доста академии, които работят добре. Повечето са с по 300, 400 деца. Ако не им се дава шанс, какво ще ги правим, след като станат непълнолетни? Да инвестираш в чужденци е безсмислено. Мисля, че силните хора в Румъния започнаха да осъзнават това“, коментира той.

Да не забравяме, че Румъния стигна полуфинал на европейското първенство за младежи до 21 години през 2019 г. Повечето от тези деца играеха редовно по клубовете“, допълни румънецът.

„Едуард Йорданеско има подход към играчите и знае как да ги мотивира. Изгради сплотен отбор, не се разчита толкова на индивидуалностите, колкото на колектива. Имаме добра организация в защита, контраатакуваме с увереност. Имаме играчи, които умеят да владеят топката, особено в средата на терена“, сподели бившият играч на ЦСКА.

Групата е силна е тежка и със силни отбори. Все пак целта ни е излизане от нея, мисля, че имаме качества за това“ коментира Петре.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алън Смит пред БНТ: Силни сме в атака, но имаме проблеми в защита (ВИДЕО)
Алън Смит пред БНТ: Силни сме в атака, но имаме проблеми в защита (ВИДЕО)
Главчев призова за бързо съставяне на правителство и парламент с пълен мандат
Главчев призова за бързо съставяне на правителство и парламент с пълен мандат