НОВИНИ

Алън Смит пред БНТ: Силни сме в атака, но имаме проблеми в защита (ВИДЕО)

Бившият английски национал Алън Смит коментира пред БНТ очакванията си от европейското първенство по футбол, което за родината му започна позитивно – с победа 1:0 над Сърбия.

Алън Смит
bnt avatar logo
от БНТ
18:44, 17.06.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият английски национал Алън Смит коментира пред БНТ очакванията си от европейското първенство по футбол, което за родината му започна позитивно – с победа 1:0 над Сърбия. Другите два отбора в групата на англичаните са Дания и Словения, които поделиха по точка в първия кръг.

Смит е на мнение, че Англия разполага с голям потенциал в атака, но има сериозни притеснения за играта в защита и особено на позицията ляв бек.

„Надявам се, че ще се представим добре. Имаме много добри атакуващи футболисти и имаме избор. От другата страна е защитата. Там има някои проблеми. Хари Магуайър остана извън състава, защото не е във форма. Смятам, че имаме проблем и на позицията на левия бек. Имаме много играчи, които да отбелязват голове, да създават шансове. Важното е обаче да се предпазим от получаването на попадения“, коментира Смит.

Бившият футболист призна, че е останал изненадан от решението на Саутгейт да остави извън състава Джак Грийлиш от Манчестър Сити.

„Беше изненадващо, че Джак Грийлиш не попадна в групата. Той има опита и се справи добре по време на приятелските мачове преди европейското. Но, нали затова му се плаща на мениджъра – да прави тези избори“, каза Смит.

Смит засипа със суперлативи една от младите звезди на „Трите лъва“ – Джуд Белингам, който през миналия сезон беше с основна заслуга за титлата в Ла Лига и в Шампионска лига с клубния си отбор Реал Мадрид.

„Джуд Белингам е невероятен футболист. Той е толкова млад, а има такава аура. Притежава качествата и капацитета. Прави всичко толкова натурално. Той е играч от световна класа. Направи страхотен сезон за Реал Мадрид, отбеляза и голове. Не се притеснява да блести на сцената. Обича светлината на прожекторите, имам големи очаквания към него“, коментира бившият нападател.

Смит се върна и към загубения финал на „Уембли“ от настоящия европейски шампион Италия.

„Това беше голям удар за нас. Отбелязахме ранен гол, но не успяхме да спечелим. Когато става въпрос за дузпи, късметът е замесен. Играхме на полуфинал на световното в Русия, след това загубихме финала на европейското. Сега въпросът е дали ще направим следващата крачка и ще спечелим трофей“.

Смит сподели и кои според него ще бъдат останалите претенденти за трофея.

„Франция винаги е фаворит. Познаваме ги, играхме срещу тях на световното в Катар. Те ще бъдат много силен противник. Германия е на своя територия. Те имаха своите проблеми, но със сигурност са сериозна конкуренция. Испания също“, добави бившият национал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Вигенин: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ и ще стоим далеч от поредните сглобки
Кристиан Вигенин: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ и ще стоим далеч от поредните сглобки
Флорентин Петре пред БНТ: Безсмислено е да инвестираш в чужденци (ВИДЕО)
Флорентин Петре пред БНТ: Безсмислено е да инвестираш в чужденци (ВИДЕО)