НОВИНИ

Франческо Кадеду може да се завърне на пейката на Дея спорт за дербито с Левски

франческо кадеду завърне пейката дея спорт дербито левски
bnt avatar logo
от БНТ
14:28, 04.12.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Дея спорт Бургас Франческо Кадеду е възможно отново да води тима си още в предстоящото дерби в Националната волейболна лига (НВЛ) срещу състава на Левски София.

Отложеният двубой от шестия кръг на първенството ще се играе на 5 декември (вторник) от 19:00 часа в бургаската зала "Младост".

Припомняме ви, че от началото на този сезон Кадеду наблюдава мачовете на своите възпитаници от трибуните, тъй като имаше проблеми с лицензирането на дипломата му. В негово отсъствие на пейката на Дея спорт беше помощникът му Андрей Николов.

Според президента на бургазлии д-р Александър Маджуров дори италианският специалист да не води тима си в утрешното домакинство срещу "сините", то той ще бъде на пейката най-късно за гостуването на Черно море във Варна тази събота (9 декември)

"Франческо Кадеду положи изпит в събота в София и ако документите му бъдат успешно вписани в Министерството на младежта и спорта, то е възможно още утре той да води състава на Дея в дербито срещу Левски в Бургас. Всичко зависи от бързината на действията на Министреството. Ако все пак не успеят за предстоящите 24 часа, то предполагам, че той ще води състава при гостуването на Черно море на 9 декември", заяви ръководителят на Дея в интервю за сайта BGvolleyball.com

"Да, трудно е, и неприятно е това положение. Но ако волейболистите ни не играят и Хулио Весалко да дойде, няма да стане", коментира още Александър Маджуров.

Във временното класиране Дея спорт заема 5-о място с баланс 4-1, като бургазлии допуснаха първата си загуба в шампионата при последния си двубой, отстъпвайки с 0:3 гейма при визитата си на Монтана.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изцяло нов формат на изпитите след 7-и клас подготвят от МОН
Изцяло нов формат на изпитите след 7-и клас подготвят от МОН
Вътрешните министри от ЕС обсъждат Шенген, но гласуване няма да има
Вътрешните министри от ЕС обсъждат Шенген, но гласуване няма да има