НОВИНИ

Франция обърна Мали и ще играе за титлата на световното първенство по футбол до 17 г.

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:18, 28.11.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
франция обърна мали играе титлата световното първенство футбол
Снимка: БТА

Отборът на Франция ще бъде съперник на Германия в големия финал на световното първенство по футбол за юноши до 17 години, което се провежда в Индонезия, след като в полуфиналите осъществи пълен обрат срещу тима на Мали и го победи с 2:1.

На стадион "Манахан" в град Суракарта африканците взеха преднина в добавеното време на първата част, когато Муса Траоре центрира опасно в наказателното поле на французите, а след неубедителната изява на стража Пол Арни топката стигна до Ибрахим Диара, който на празна врата нямаше как да сбърка за 1:0, като това бе и първият допуснат гол от европейците от началото на първенството.

Десет минути след почивката обаче състава на Мали остана с човек по-малко след изгонването Сюлейман Саного, който след намесата на ВАР получи директен червен картон за много грубо влизане в краката на противников състезател.

Кошмарът за "орлите" стана пълен, когато при последвалото центриране от свободния удар Иван Тити беше точен с глава за французите, носейки равенството 1:1.

В 69-ата минута "петлите" осъществиха пълен обрат чрез Исмаил Бунеб, който се разписа с технично изпълнение на пряк свободен удар, за да направи резултатът 2:1, а в крайна сметка този гол се оказа и победен за селекцията, водена от Жан-Люк Ванучи.

По този начин двубой между Франция и Германия ще определи новият световен шампион по футбол до 17 години, като само преди няколко месеца двата тима се срещнаха и във финала на европейското първенство, като тогава радостта беше за Бундестима след победа с дузпи.

Битката за световната титла е тази събота (2 декември) от 13:50 часа българско време и ще може да я гледате НА ЖИВО по БНТ 3!

В същото време в спора за бронзовите медали на Мондиала в Индонезия един срещу друг ще се изправят отборите на Мали и Аржентина, а дуелът помежду им ще бъде в петък (1 декември).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българинът - посредник в преговорите между Израел и Хамас: Не е ясно още колко заложници ще бъдат освободени
Българинът - посредник в преговорите между Израел и Хамас: Не е ясно още колко заложници ще бъдат освободени
Берое се раздели с двама футболисти
Берое се раздели с двама футболисти